Nieuws

2dehands.be ondersteunt betalingen met Payconiq by Bancontact

De veilingwebsites 2dehands.be introduceert het betaalsysteem Payconiq by Bancontact om transacties veiliger te maken.

De zoekertjeswebsite voor tweedehandsproducten 2dehands.be start vanaf vandaag met de uitrol van een nieuw betalingssysteem voor de website en de mobiele applicatie. Dat gaat betalingen via Payconiq by Bancontact ondersteunen, de app waarmee je via een QR-code betaling kan uitvoeren en die ondersteund wordt door alle grote banken. Ook betalingen met bankaart en -terminal via Bancontact zijn mogelijk.

Geloof het of niet, maar betalingen op 2dehands.be verliepen nog grotendeels via bankoverschrijvingen of zelfs een contante betaling bij de afhaling van het product. Die laatste methode raadt de website in lijn met de coronamaatregelen nu wel zo veel mogelijk af.

Veiliger voor fraudeurs

Voor sommige gebruikers zullen die traditionele betaalmogelijkheden nog wel hun voordelen hebben, maar digitale betaalplatformen als Payconiq by Bancontact zijn een stuk veiliger. Zoals op zoveel websites is 2dehands.be erg in trek bij fraudeurs. Ze bieden dan producten aan een wel erg mooie prijs om je vertrouwen te winnen. Van zodra je het product gaat betalen, proberen je ze weg te lokken van de website. Dat doen ze door bijvoorbeeld een website van een koerierdienst na te bouwen. De bedoeling is dan uiteraard om je bankgegevens te bekomen.

Maar er zijn evengoed kopers die de verkopers op dezelfde manieren om de tuin proberen te leiden. Dat is niet meer mogelijk als Payconiq gebruikt wordt voor de betaling. Verkopers krijgen ook een bevestiging dat de betaling uitgevoerd is, zodat ze met een gerust hart de bestelling kunnen versturen. Online Payment Platform, dat de transacties verwerkt, voert bij hoge bedragen nog een extra identiteitscontrole uit. Betalen met cash of bankoverschrijvingen blijft mogelijk, waar 2dehands.be verwittigt gebruikers dan wel om alle stappen van het aankoopproces in de omgeving van de website te regelen.

2dehands.be is de website bij uitstek voor het zoeken van tweedehandsproducten. Producten binnen alle categorieën worden er op aangeboden, van schoenen tot huizen. Elke maand genereert de website meer dan 3 miljoen bezoekers, en elke dag worden er 70.000 nieuwe zoekertjes geplaatst.

2dehands.bebusinesspayconiq

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals