Lenovo heeft vandaag hun nieuwe ThinkSmart Hub aangekondigd. Het nieuwe model heeft een slanker ontwerp op een kleinere standaard en moet dienen als alles-in-één systeem voor je vergaderruimte.


360 graden draaibaar

De ThinkSmart Hub is voorzien van een 360 graden draaibaar 10,1-inch Full HD touch screen, beter zichtbare LED-indicatoren en wordt aangedreven door een Intel i5-processor met vPro-technologie voor extra beveiliging, bijvoorbeeld in Microsoft Teams Rooms. De audio-ervaring van de ThinkSmart Hub wordt verzorgd door vier luidsprekers en microfoons. Kabelmanagement werd ook aangepakt en een slim mechanisme zorgt ervoor dat er geen warboel ontstaat.

Lenovo ThinkSmart Hub

Telewerkers en kantoorwerkers samenbrengen

De ThinkSmart Hub gaat volgens Lenovo een duidelijke rol spelen in het nog steeds evoluerende landschap van telewerken. Volgens een enquête van Lenovo verwacht 52 procent van de werknemers immers om ook in de toekomst meer thuis te kunnen werken dan voor de pandemie. 63 procent vindt bovendien dat ze productiever zijn dan voordien. Een hub zoals deze kan dan ook het verschil maken en zorgen voor een kwalitatief gesprek tussen collega’s op kantoor en op afstand zonder te moeten vertrouwen op slechte verbindingen en ingebouwde microfoons van laptops. Vreemdgenoeg heeft de ThinkSmart Hub wel geen webcam aan boord. 

De Lenovo ThinkSmart Hub zal vanaf oktober 2020 beschikbaar zijn en 1999 euro kosten.