Nieuws

Slack vergemakkelijkt communicatie tussen bedrijven

Slack voegt nieuwe functies toe aan zijn platform waarmee bedrijven veiliger met elkaar kunnen communiceren, alsook enkele experimentele nieuwigheden.

Slack, het bedrijf achter het populaire communicatieplatform, houdt deze week zijn Frontiers-evenement. Dat meldt het op de website van het platform. Op dit evenement laat het keynote-sprekers aan het woord over de toekomst van het bedrijf en toont het nieuwe functies waarmee gebruikers van verschillende bedrijven eenvoudiger met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast voegt het enkele experimentele functies toe die momenteel nog in ontwikkeling zijn.

De belangrijkste toevoeging hier zijn de functies die je in staat stellen om op een veilige manier te communiceren met partners van andere bedrijven. Om de veiligheid van dit soort communicatie te garanderen en de hoeveelheid spam te minimaliseren introduceert Slack hier het concept van ‘vertrouwde partners’. De implementatie hiervan houdt wel meerdere componenten in.

Slack Connect

Om te beginnen is er Slack Connect DM’s. Hiermee kunnen gebruikers binnen een bepaald bedrijf communiceren met elke andere gebruiker die zich op het platform van Slack bevindt. Het hoofddoel hiervan is om een veilig communicatiekanaal op te starten tussen samenwerkende bedrijven. Het wil hier dus geen spamkanalen mee open zetten. Ook al zal Slack deze functie aankondigen, toch ziet het er niet naar uit dat we het dit jaar nog mogen verwachten.

Om dit soort communicatie te introduceren voegt Slack verder ook Verified Organizations toe. Daarmee heb je als gebruiker de garantie dat je met iemand spreekt van een vertrouwde organisatie of bedrijf. Zo hoef je je nog minder zorgen te maken om met onbekenden op je platform geconfronteerd te worden.

De laatste toevoeging die Slack hier wil maken is die van Managed Connections. Deze functie laat de Slack-admins binnen een bedrijf toe om te bepalen wie er connecties kan maken. Zij bepalen dan welke bedrijven en personen van buitenaf een vlotte toegang hebben tot het bedrijf.

Het bedrijf wil deze tools introduceren op het Frontiers-evenement van de komende dagen. Dat houdt in dat we ze qua functionaliteiten te zien krijgen, maar dat we mogelijk nog even moeten wachten vooraleer ze ook over het volledige platform worden uitgerold. Verder wordt er verwacht dat Slack ingaat op experimentele functies om audio en video toe te voegen in hun tekstkanalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business