Nieuws

IBM benoemt nieuwe Country General Manager voor België en Luxemburg

Na 10 jaar geeft Country General Manager van IBM België en Luxemburg Jacques Platieau de teugels door. Zijn opvolger heet Bart Windal.

IBM maakte vandaag bekend dat Bart Windal wordt aangesteld als de nieuwe Country General Manager voor IBM België en Luxemburg met ingang van 1 januari 2021. Hij volgt Jacques Platieau op, die de activiteiten meer dan 10 jaar leidde en zal blijven leiden tot zijn pensioen op 31 december 2020.

“België, Luxemburg en de wereld bevinden zich op een keerpunt met de snelle adoptie van hybride cloud- en AI-technologieën. Bedrijven en regeringen hebben een partner nodig die ze kunnen vertrouwen”, aldus Windal. “Het is een voorrecht om IBM te leiden in België en Luxemburg, en om samen te werken met collega’s die klanten helpen bij het versnellen van hun digitale transformaties.”

Veel ervaring

Bart Windal heeft meer dan drie decennia ervaring in de technologische industrie met een grondige kennis van de Belgische, Luxemburgse en mondiale zakelijke omgeving. De afgelopen vier jaar werkte hij als Enterprise Sector Unit Executive België / Luxemburg. In zijn nieuwe rol zal hij verantwoordelijk zijn voor alle bedrijfsactiviteiten van IBM België en Luxemburg.

Eerder bekleedde Windal een diverse reeks leidinggevende en verkoopmanagementfuncties binnen verschillende IBM-divisies in Europa, wereldwijd en in de Benelux. Hij is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij een BA in economie en een masterdiploma IT Management behaalde. Hij heeft ook een Master in Business Management.

Opmerkelijke leider

“Bart is een opmerkelijke leider met een passie voor het ontwikkelen van teams en het leveren van enorme waarde aan onze klanten”, zegt Peter Zijlema, General Manager voor IBM Benelux. “Hij begrijpt hoe klanten kunnen profiteren van de overstap naar een hybride cloudomgeving, en hij is toegewijd om IBM te handhaven als de standaard voor vertrouwen in technologie. “

Peter Zijlema: “Wij danken Jacques voor alle prestaties, voor zijn passie en drive voor onze klanten en mensen. Gedurende de laatste 10 jaar bleven IBM België en Luxemburg onder zijn leiding groeien, ontwikkelen en transformeren, terwijl ze strategische engagementen voor bedrijven en overheden in beide landen stimuleerden. “

De benoeming van Bart Windal als lid van de raad van bestuur van IBM Luxembourg is in afwachting van goedkeuring door CSSF, de Luxemburgse financiële toezichthouder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business