Nieuws

Microsoft doet het goed ondanks de pandemie

De laatste kwartaalcijfers van Microsoft tonen aan dat het bedrijf, ondanks de pandemie die momenteel gaande is, toch een mooie omzet wist te maken.

Microsoft heeft gisteren de financiële resultaten van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2021 bekend gemaakt. Dat deed het middels een persbericht op hun website. In het bericht stelt Microsoft dat de omzet $37,2 miljard bedraagt voor de periode van 30 juni tot 30 september. Dit zou een stijging zijn van 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast zou het netto-inkomen neerkomen op $13,9 miljard en zo dus met 30% zijn gestegen.

In de wolken

De grootste bijdrage aan deze omzetstijging zou afkomstig zijn van de clouddiensten die Microsoft aanbiedt. Hier valt op te merken dat de stijging zich bij zowel commerciële als consumenten-clouddiensten voordoet. De omzet voor commerciële Office 365-diensten zou met 21% omhoog zijn gegaan, terwijl dit bij de Office 365-diensten voor consumenten 13% is. De omzet van server-producten en clouddiensten steeg met 22%, aangestuurd door een omzetgroei van Azure, het cloud-computing platform van Microsoft voor bedrijven, van 48%.

Natuurlijk beperkt de groei in het laatste kwartaal van Microsoft zich niet enkel tot de clouddiensten. Ook LinkedIn noteerde een omzetstijging van 16%, en de verkoop van Microsoft Surface-toestellen zat in de lift met 37%. Daarnaast zien we dat de omzet van Xbox-content en -diensten met 30% steeg. Het thuiszitten heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen naar de online gamingdiensten van Microsoft zijn overgestapt. Deze cijfers zullen in het volgende kwartaal mogelijk nog een stijging meemaken, met de lancering van de Xbox Series X en Series S die op 10 november plaatsvindt.

In de cijfers waren er dalingen merkbaar in de Windows OEM-omzet met 5%, en met 11% voor de omzet van zoekadvertenties.

Ondanks het effect dat de Covid-19-pandemie heeft op de economie weet Microsoft toch positieve cijfers voor te leggen. De technologiereus is snel op de verhoogde vraag naar online cloud-oplossingen gesprongen tijdens een periode waarin steeds meer en meer mensen beslissen om van thuis uit te werken. Ook online communicatie en gaming zitten in de lift, zoals we uit de cijfers kunnen opmaken. Wat de cijfers over drie maanden brengen, is voorlopig moeilijk te voorspellen, maar veel zullen ze hier misschien niet van verschillen nu de nieuwe pandemie-golf zich overal laat voelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business