Nieuws

Samsung haalt hoogste kwartaalomzet ooit

Samsung toont in zijn laatste kwartaalcijfers een indrukwekkend resultaat met zijn hoogste kwartaalomzet ooit , ondanks of dankzij de Covid-19-pandemie.

Samsung onthult in zijn derde kwartaal van 2020 de hoogste kwartaalomzet die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Dat kunnen we terugvinden in de laatste kwartaalcijfers die het bedrijf bekend heeft gemaakt op zijn website. Eerder deze maand verwachtte het bedrijf al mooie cijfers, maar deze zijn nu bevestigd. De verkoop van het bedrijf zou met 8% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar tot $59 miljard. De omzet zou met 59% omhoog zijn gegaan in vergelijking met die van het derde kwartaal van vorig jaar naar $10,9 miljard.

Hiermee lag de omzet van het Zuid-Koreaanse bedrijf hoger dan de verwachtingen. De verkoop van de smartphones zat in de lift, wat volgens Samsung te danken is aan de Covid-19-pandemie. De totale verkoop van smartphones zou 3,1% zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar, naar $26,3 miljard. Het afzetten van het de cijfers rond de verkoop van smartphones ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020 toont een stijging van 51%.

Sterke cijfers

Naast smartphones was er ook een stijging merkbaar in de groei van de verkoop van televisies van Samsung. Er was tevens een hogere vraag voor geheugenchips en smartphone-componenten. Deze zou te danken zijn aan de aanzienlijke stijging van de vraag naar toestellen zoals laptops en smartphones nu meer mensen verplicht werden om van thuis uit te werken. Samsung is wereldwijd een grote leverancier van geheugenchips en componenten. Van zodra andere fabrikanten die gebruik maken van hun materiaal een stijging in hun vraag kennen, dan stijgt logischerwijs ook de vraag bij Samsung. Dat is dan ook het geval bij de OLED-schermen die Samsung voorziet aan Apple en Huawei.

Mager toekomstbeeld

Verder heeft Samsung al wel zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal bekend gemaakt. Daarin vermoedt het bedrijf dat de dalende vraag zich ook in hun cijfers zal laten voelen: “Nu we vooruit kijken, verwacht Samsung Electronics dat de winst in het vierde kwartaal zal afnemen als gevolg van een afnemende vraag naar geheugenchips van serverklanten en een toenemende concurrentie op het gebied van mobiele telefoons en consumentenelektronica.” Er wordt verwacht dat de komst van iPhone 12-reeks een van de actoren wordt die hier wel een invloed op zal hebben in het vierde kwartaal. Ook wordt de stijgende concurrentie op verder elk vlak een demper op de toekomstige cijfers, aldus Samsung.

Naar volgend jaar toe hoopt het bedrijf dat de normalisering van de huidige situatie de algemene vraag zal doen stijgen: “Voor de vooruitzichten van volgend jaar, terwijl geopolitieke problemen en de mogelijkheid van een langdurige impact van Covid-19 blijven bestaan, wordt er verwacht dat de mobiele vraag een solide groei zal vertonen tot de eerste helft, aangezien 5G blijft uitbreiden naar lage- en middelklasse modellen.” Of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn met de onvoorspelbaarheid van de corona-epidemie moet echter nog blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business