Orbid zal haar digitale reservatietool voor kantoren Save Your Seat gratis ter beschikking stellen. Met Save Your Seat kunnen bedrijven de bezetting van hun kantoor eenvoudiger regelen.


Na maandenlang verplicht telewerken snakken veel werknemers ernaar om weer wat vaker naar kantoor te kunnen komen. Maar ook in 2021 zal dat met de nodige voorzorgsmaatregelen en afstandsregels blijven. Bepalen wie wel en niet vanop kantoor werkt, gaat nu vaak gepaard met een hele administratieve rompslomp. Excel-sheets of andere bestanden moeten voortdurend bijgewerkt worden om het overzicht te bewaren.

Het bedrijf Orbid, een dochteronderneming van Ricoh België, ontwikkelde een overzichtelijke tool om die planning volledig digitaal bij te houden: Save Your Seat. De tool is eind vorig jaar gelanceerd. Om haar product meer in de verf te zetten heeft Orbid beslist om Save Your Seat zes maanden lang gratis ter beschikking te stellen zonder aankoopverplichting na die proefperiode. Orbid wil daarmee haar steentje bijdragen om werknemers veilig naar kantoor te laten terugkeren van zodra de coronacijfers dat opnieuw toelaten.

Stoel reserveren

Elke werknemer krijgt een persoonlijke login waarmee hij zich op het digitale platform kan aanmelden. Net zoals je een ticket voor een concert koopt, kun je via Save Your Seat een bureau reserveren. De tool toont hoeveel bureaustoelen op een bepaalde dag nog vrij zijn in het kantoor of filiaal waar de werknemer de werkdag wenst door te brengen. Is er geen plekje meer vrij, dan kan er een andere dag uitgekozen worden. Op die manier kan de maximale veilige capaciteit nooit overschreden worden. Ook krijgt zo niemand de vervelende taak om een overzicht bij te houden. De software-applicatie is ook mobiel beschikbaar.


Orbid is er van overtuigd dat hun applicatie ook in de post-coronasamenleving een relevante rol kan krijgen. Veel organisaties zijn immers volop aan het toegroeien naar een hybride werkomgeving, waarbij wordt gestreefd naar een optimale mix tussen thuiswerken en op kantoor werken. De kantoorruimtes van de toekomst zullen waarschijnlijk dan ook minder bureaus bevatten. Save Your Seat wil die transitie mee in goede banen leiden.

Wil je meer informatie over Save Your Seat, of heb je interesse om de tool zes maanden uit te proberen? Surf dan naar de website van Orbid.