Nieuws

Microsoft helpt Volkswagen Group bij ontwikkeling zelfrijdende wagens

Techreus Microsoft slaat de handen in elkaar met Volkswagen om hen bij te staan bij de ontwikkeling van een platform voor zelfrijdende wagens.

Dat zegt techwebsite Engadget in een bericht. In een post op de Volkswagen Group Newsroom meldt de Duitse autofabrikant dat ze met Microsoft in zee gaan voor de opbouw van een Automated Driving Platform (ADP) dat op de clouddiensten van Microsoft Azure zal draaien.

Volkswagen richt zich net als alle andere autofabrikanten mee op de digitalisering van mobiliteit, en ontwikkelt daarom zijn eigen software voor verbonden wagens via Car.software Organisation, de afdeling die verantwoordelijke is voor de uitwerking van het digitale platform. Voor de verwerking van de grote hoeveelheden data en het opschalen van de cloud-toepassingen om software te ontwikkelen voor zelfrijdende systemen heeft het beroep gedaan op Azure, het cloud computing platform van Microsoft.

Grote transformatie

“Nu we Volkswagen Group transformeren naar een aanbieder van digitale mobiliteit, zijn we voortduren op zoek naar manieren om de efficiëntie van onze softwareontwikkeling te verhogen. We zijn met Microsoft bezig met de bouw van het Automated Driving Platform om het werk van onze ontwikkelaars te vergemakkelijken middels een schaalbare en op data gebaseerde ingenieursomgeving. Door de combinatie van onze uitgebreide expertise in de ontwikkeling van verbonden automobieloplossingen met de cloud- en software-know-how van Microsoft zullen we het leveren van veilige en comfortabele mobiliteitsdiensten versnellen”, aldus Dirk Hilgenberg, CEO van de Car.Software Organisation.

Volkswagen zal Microsoft inschakelen voor de verdere ontwikkeling van zijn zelfrijdende wagens.

Microsoft en Volkswagen werken al sinds 2018 samen aan de ontwikkeling van de Volkswagen Automotive Cloud, wat de overkoepelende cloud-dienst vormt voor alle toepassingen voor verbonden wagens. Deze samenwerking richt zich verder op de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en het ADP: “Dit is de volgende evolutie van ons eerder werk met de Volkswagen Group om hun transformatie naar een aanbieder van software-gedreven mobiliteit”, zo meldt Scott Guthrie, uitvoerend vice president van Cloud + AI bij Microsoft. “De kracht van Microsoft Azure en zijn capaciteiten rond berekenen, data en AI zullen Volkswagen in staat stellen om zijn klanten sneller veilige en betrouwbare oplossingen aan te bieden voor zelfrijdende wagens.”

Volkswagen is echter niet de enige autofabrikant die hier de hulp van Microsoft voor inschakelt. De techreus investeerde recent ook twee miljard dollar in Cruise, de zelfrijdende tak van General Motors. Of het bij deze fabrikanten blijft, zullen we nog even moeten afwachten.

aibusinessmicrosoftmicrosoft azurevolkswagenzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals