SAS brengt cloudplatform Viya naar AWS en Google Cloud

SAS gaat de deuren van het cloudplatform Viya openzetten voor AWS en Google Cloud; andere cloudleveranciers zullen nog volgen.

Tijdens het SAS Global Forum 2020 kondigde het softwarebedrijf een strategisch partnership met Microsoft aan. Beide bedrijven zouden in de cloud nauwer gaan samenwerken en hun tools meer gaan integreren. Microsoft Azure werd zo het ‘preferred cloud platform’ voor de business intelligence oplossingen van SAS. De samenwerking kreeg concreet vorm toen SAS het platform Viya in november lanceerde voor Azure.

Bij de aanvang van het Global Forum 2021, dat op 25 en 26 mei doorgaat, vindt SAS het tijd om zich niet meer exclusief te binden aan Microsoft Azure. Het softwarebedrijf stelt haar Viya-platform nu ook open voor AWS en Google Cloud, in principe twee concurrenten van Microsoft Azure op de cloudmarkt. Integratie met Red Hat OpenShift volgt nog later dit jaar. CIO Jay Upchurch verklaart dat SAS klanten niet wil sturen in de keuze van een cloudprovider. “Analytics in de cloud is wat onze klanten willen. Wij ontmoeten hen waar hun data staan om hen te helpen hun analytische ambities te versterken, ongeacht bij welke cloudprovider ze zitten.”

Het is natuurlijk ook een commerciële zet van SAS om Viya breder beschikbaar te maken. De markt van business analytics groeit steeds verder richting de cloud. Volgens berekeningen van analysebureau IDC opereerde bijna één op drie analytics tools eind 2019 al in de cloud. Dat aandeel gaat jaar op jaar toenemen. Om zijn positie van marktleider te behouden, kan SAS het zich niet permitteren andere grote cloudleveranciers links te laten liggen.

SAS Global Forum

Elk jaar geeft SAS tijdens het Global Forum inzicht in de toekomst van business analytics. Dit jaar staat het virtuele evenement volledig in het teken van nieuwsgierigheid. Onder de ‘Curiosity Forever’ slogan wil SAS zich opnieuw in de verf zetten als marktleider in de ontwikkeling van analytics- en cloudoplossingen. Wil je het Global Forum 2021 bijwonen, kan je je registreren via deze link.

sas global forum banner

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business