Nieuws

Panasonic verkoopt Tesla-aandelen voor 3 miljard euro

Het Japanse techbedrijf Panasonic verkoopt zijn aandelen in de elektrische wagenfabrikant Tesla voor eigen groei.

Het bedrijf heeft zijn volledige pakket met aandelen van het Amerikaanse Tesla verkocht. De waarde daarvan is 400 miljard yen, wat op 3,02 miljard euro uitkomt. Het nieuws van de verkoop is afkomstig van nieuwswebsite NikkeiAsia. De verkoop zou het vorige fiscale jaar zijn afgerond. De aandelen van Panasonic stegen na het verschijnen van het nieuws deze ochtend met 4,53 procent.

Panasonic kocht zich in 2010 in bij Tesla. Het bedrijf betaalde toen 21,15 dollar per aandeel. In totaal kocht het toen 1,4 miljoen stuks, wat op 30 miljoen dollar uitkwam. Alle aandelen waren tegen het einde van maart 2021 verkocht.

Blue Yonder

Panasonic investeerde in april in de overname van Blue Yonder. Dit bedrijf levert AI-software voor het ondersteunen en optimaliseren van de logistieke ketens van organisaties. Deze overname kwam neer op 7,1 miljard dollar. Veel van de winst uit de verkoop van de aandelen zal dus ongetwijfeld voor deze aankoop gebruikt worden. Panasonic blijft echter investeren in de productie van batterijen voor elektrische wagens, waaronder die voor Tesla.

De Japanse fabrikant was vroeger de enige leverancier van batterijen aan Tesla. De wagenproducent diversifieerde na enige tijd zijn leveranciers. Het nam zo ook LG Chem en het Chinese CATL onder de arm. Tesla blijft echter nog wel een grote afnemer van de batterijen van Panasonic. Na de verkoop stelde het Japanse conglomeraat wel dat de verkoop een financiële beslissing was. Het zou dus niets te maken hebben met een wijziging van de relatie tussen de twee bedrijven. Het bedrijf gaf eerder wel toe dat het zijn afhankelijkheid van Tesla wil afbouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business