Geruchten doen de ronde dat Facebook een nieuwe naam wilt geven aan het moederbedrijf om de deur naar de Metaverse te openen.


Op 28 oktober organiseert Facebook haar jaarlijkse Connect Conference. Daar zou dit jaar wel eens zeer spectaculair nieuws kunnen aangekondigd worden. Volgens bronnen van The Verge zou CEO Mark Zuckerberg de naam van het bedrijf Facebook willen veranderen. Die zouden passen binnen ambitieuze herpositioneringsplannen van de socialmediagigant.

Op naar de Metaverse

Facebook wil namelijk af van de term ‘socialmediabedrijf’. Het bedrijf is volop bezig met de transitie naar de Metaverse. Dit is een nieuwe virtuele ervaring die AR- en VR-technologie meer wil integreren in onze dagelijkse omgeving. De idee is om de grenzen van het internet tot ver buiten die van onze apparaten te trekken. Zuckerberg maakt er geen geheim van een groot potentieel in deze nieuwe virtuele wereld te zien. Facebook lanceerde onlangs een slimme bril en is op zoek naar 10.000 nieuwe ingenieurs in Europa om dit universum te bouwen.

Een nieuwe naam voor Facebook moet ervoor zorgen dat deze nieuwe bedrijfstak meer op de voorgrond komt én met een schone lei kan beginnen. De reputatie van Facebook heeft in de loop van dit jaar heel wat flinke deuken opgelopen en daar leiden de dochterondernemingen van Facebook vaak ook onder. Door het moederbedrijf niet langer meer naar één product te vernoemen, kan Facebook haar verschillende ondernemingen meer van elkaar afschermen wanneer dat nodig is.


Van Google naar Alphabet

De plannen van Facebook doen denken aan de grote herstructurering die Google doorvoerde in 2016. Ook toen besloot de techgigant om het moederbedrijf niet langer meer naar één product te vernoemen. Google ging op in een nieuw moederbedrijf genaamd Alphabet. Google wilde zo aantonen dat ze meer zijn dan hun populaire zoekmachine.

Google

De nieuwe naam van Facebook is voorlopig nog wel een staatsgeheim waar slechts enkele topkaderleden binnen het bedrijf van op de hoogte zijn. Heb jij goede suggesties voor de nieuwe naam van Google? Laat je creativiteit de vrije loop in de reacties.