Nieuws

Cisco lanceert Webex Hologram: vergaderen met 3D-hologrammen

Dankzij Webex Hologrammen kan je met 3D-hologrammen vanop afstand samenwerken alsof je je in dezelfde fysieke ruimte bevindt.

Cisco heeft ons vandaag tijdens WebexOne de toekomst van videovergaderingen voorgesteld: Webex Hologram. Met deze futuristische technologie kan je een levensecht 3D-hologram van jezelf projecteren in een vergaderruimte. Zo lijkt het alsof je fysiek aanwezig bent op die locatie. Gebruik van een augmented reality-bril is hiervoor wel vereist. Microsoft lanceerde in maart al een gelijkaardige technologie Microsoft Mesh, al zien de hologrammen van Cisco er wel een stuk realistischer uit.

Met de nieuwe, futuristische technologie wil Cisco bedrijven helpen zich eenvoudiger aan te passen aan het hybride werken. Uit een studie van het bedrijf bleek dat voor blijkt dat voor ruim zestig procent van medewerkers de mogelijkheid om op afstand te werken van invloed is op het al dan niet behouden van hun job. Maar ook in een hybride werksysteem blijft efficiënt samenwerken de grootste uitdaging door de fysieke afstand tussen werknemers. “Met Webex Hologram verkleinen we de kloof tussen virtuele en fysieke samenwerking”, zegt Jeetu Patel van Cisco. De holografische beelden zullen onder meer training en probleemoplossing op afstand vereenvoudigen.

Eigenschappen van Webex Hologram

  • Immersieve technologie: in tegenstelling tot 2D- en virtuele vergaderervaringen die momenteel op de markt zijn, geeft alleen Webex Hologram een gevoel van co-aanwezigheid dankzij fotorealistische, realtime hologrammen van echte mensen. Het bezorgt deelnemers in vergelijking met avatars een meer aantrekkelijke en realistische ervaring, wat in bepaalde scenario’s het verschil kan maken.
  • Delen van fysieke en digitale informatie: met Webex Hologram kan de presentator zowel fysieke als digitale content delen, waardoor gebruikers kunnen co-creëren en tastbaar samenwerken. Zo kunnen in de autobranche deelnemers werken aan een fysiek prototype van een voertuig: ze projecteren het in augmented reality voor nader onderzoek en kunnen zo beter feedback geven over bijvoorbeeld motor en onderstel.
  • Multidimensionale ervaring voor alle gebruikers: presentatoren kunnen deelnemers op afstand mee laten presenteren. Elke gebruiker geniet tegelijkertijd een multidimensionale ervaring, in tegenstelling tot andere technologieën die het gebruik beperken tot weergaven vanuit één hoek.
  • Agnostisch: Webex Hologram is compatibel met belangrijke bestaande AR-brillen, zoals Magic Leap en Microsoft HoloLens.

Webex Hologram wordt binnenkort een component van Webex Suite, zodat externe en hybride werknemers kunnen deelnemen aan immersieve meetings met de AR-bril van hun keuze. Wie zich nu al wil inschrijven voor de testfase, kan dat via webex.com/hologram.

1000 nieuwe functies in 12 maanden

3D-hologrammen zijn de volgende stap een complete make-over van het Webex-videoplatform die Cisco aan het doorvoeren is. De voorbije 12 maanden kwamen er meer dan 1000 nieuwe features bij. Michel Assink, Head of Collaboration Sales Northern Europe bij Cisco Webex, stelde onlangs de belangrijkste nieuwigheden voor:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business