Nieuws

Twitter schakelt concurrent van Slack uit

Quill, nog geen jaar oud, is namelijk overgenomen door Twitter. Wat heeft dit voor gevolgen voor het communicatielandschap?

Zo nu en dan verschijnen er nieuwe communicatiemiddelen die de wereld een stukje makkelijker en eenvoudiger kunnen maken. Toch vormen die nieuwe platformen ook een gevaar voor de bestaande middelen. Zo werd begin 2021 de app Quill gelanceerd, dat in basis lijkt op Slack, maar dan in een vereenvoudigde vorm. Daardoor kunnen gebruikers zich beter richten op hun taken, aldus de ontwerpers.

Overname

Het succes bleek van korte duur. Quill, nog geen jaar oud, is namelijk overgenomen door Twitter. Quill schrijft daarover in een blogpost:

“We zijn Quill begonnen met als doel de kwaliteit van menselijke communicatie te verhogen. We zijn van mening dat de tools die we tegenwoordig gebruiken om te communiceren niet de beste zijn die ze kunnen zijn. Samen met Twitter blijven we ons oorspronkelijke doel nastreven: online communicatie voor iedereen doordachter en effectiever maken.”

De stekker eruit

Jammer genoeg besloot Twitter om Quill helemaal stil te leggen. De stekker wordt uit het project getrokken, zogezegd. Quill-gebruikers hebben een paar dagen om hun berichten te exporteren voordat de servers op zaterdag 11 december worden gewist. Ironisch genoeg worden stap-voor-stap instructies geboden om de teamberichten te exporteren naar Slack. Directe berichten kunnen niet worden geëxporteerd.

Klaar voor de toekomst?

Toch lijkt het niet de intentie voor Twitter om Slack een handje te helpen door een concurrent uit te schakelen. Wellicht wil de berichtendienst actief aan de slag gaan met een eigen samenwerkingstool, misschien zelfs wel onder de vleugel van de bestaande Twitter-app. We zullen het waarschijnlijk snel genoeg ontdekken. Want, zoals Quill zelf zegt: “We kunnen niet wachten om je te laten zien waar we de volgende keer aan gaan werken”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business