Nieuws

‘Home of AI’ geopend in Gent, een gratis werkplek voor start-ups

In het Home of AI vinden AI-startups een thuis waar ze samen kunnen werken, van elkaar leren en versneld toegang krijgen tot groeikapitaal.

Home of AI is een gezamenlijk project van AI-bedrijf ML2Grow en moederbedrijf Invibes Advertising. Gisterenavond opende beide bedrijven feestelijk de deuren in de aanwezigheid van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele en de Gentse schepen van Economie Sofie Bracke. Home of AI wil een open werkplek zijn waar innovatieve start-ups kunnen werken aan nieuwe projecten rond artificiële intelligentie.

Lees ook: 10 veelbelovende techstart-ups voor 2022

Een constructieve werkplek vinden is niet altijd een evidentie voor een start-upbedrijf. Daar kan CEO van ML2Grow Joeri Ruyssinck ook over meespreken. “We hebben uiteraard zelf ook in de start-upfase gezeten waarbij we aan de eigen keukentafel werkten en samenwerkten. Dat weegt na een tijd sterk op je privéleven, en je mist opportuniteiten. Bij Home of AI kunnen jonge starters groeien en profiteren van de AI-expertise die wij de laatste jaren hebben opgebouwd”.

Match met investeerders

Home of AI wil ook een ander probleem aanpakken waar veel jonge start-ups mee worstelen: het vinden van investeerders. Over dit luik zal Invibes Advertising zich buigen. Zij zullen een matchmaking-programma op poten zetten om de start-ups in contact te brengen met interessante binnenlandse en buitenlandse investeerders. Dat moet hen van de nodige financiële zekerheid voorzien om hun groeiplannen te realiseren.

Minister Van Diependaele ziet veel potentieel in het project om de digitalisering in Vlaanderen te versnellen: “Home of AI kan startende innovators naar een hoger niveau tillen rond artificiële intelligentie. Vlaanderen, maar zeker de Gentse regio, zijn top wanneer het gaat over tech start-ups. Hier wordt een ecosysteem gecreëerd dat grote gelijkenissen vertoont met Silicon Valley in de VS. Ondernemers leren van elkaar en wisselen ideeën uit. Hier heerst allerminst een eilandmentaliteit, en worden wel de zaden geplant voor de bloeiende bedrijven van de toekomst.”

Vlaanderen is klaar voor AI

Dat Vlaanderen klaar is om de ontwikkeling van artificiële intelligentie in een stroomversnelling te doen komen, bleek uit de Digimeter van imec. Ongeveer 60% van de Vlamingen heeft inhoudelijk begrip van de term en 7 op de tien is benieuwd naar de toepassingen. Toch verloopt de implementatie bij bedrijven nog moeizaam, blijkt uit cijfers van het ministerie van Economie. Home of AI moet de ontwikkeling van concrete businesstoepassingen voor AI een stimulans geven.

Lees ook: Hoe moeten we AI veilig gebruiken?

De plaatsjes in het Home of AI zullen wel beperkt zijn. Er is plaats voor ongeveer een tiental startups en alle plekken zijn nu al bijna volzet. Om jouw werkplek te reserveren kan je contact opnemen via de website https://home-of.ai/.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business