Musk lijkt akkoord met Europese maatregelen rond digitale media

Tesla- en Twitter-baas Elon Musk steunt de Europese Digital Services Act en de impact die het zal hebben op zijn platform.

Dat meldt Reuters in een bericht. Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, bezocht Elon Musk gisteren in zijn gigafabriek in Texas. Daar hadden de twee het over allerlei onderwerpen, waaronder de regulatie van sociale media binnen Europa. De katalysator voor het gesprek is de overname door Musk van het bekende socialemediaplatform Twitter. De Eurocommissaris zou onder meer de inhoud van de Digital Services Act hebben uitgelegd.

Breton plaatste een video online waarin beide mannen te zien zijn na hun gesprek. “Ik denk dat het exact in dezelfde lijn ligt als mijn denken”, zo meldt Musk in de video. “Het was een geweldige discussie en ik ben akkoord met alles wat je zegt. Alles wat mijn bedrijf kan doen om bij te dragen aan Europa willen we doen.” Naast de Digital Services Act praatten de twee naar verluidt ook over de logistieke uitdagingen die het bedrijf momenteel kent, zowel in de Verenigde Staten als Europa.

De Digital Services Act richt zich voornamelijk op de veiligheid en aansprakelijkheid van online platformen. Zodra de nieuwe wetgeving van start gaat, wat vermoedelijk in de lente van 2023 zal zijn, volgen er flinke aanpassingen voor de online diensten. Zo zullen ze onder meer zelf strenger moeten toezien op de veiligheid en moderatie van hun eigen platformen om gebruikers te beschermen. Indien ze niet aan de regels voldoen, dan kunnen ze daar zwaar voor beboet worden.

Veel onzekerheid

Het is en blijft enorm moeilijk inschatten hoe de toekomst van Twitter eruit zal zien. Voorstanders van de overname spreken over de terugkeer van de ‘verloren’ volledige vrijheid van meningsuiting op het platform. Tegenstanders opperen dat Twitter hier juist slechter af mee zal zijn, en dat we ons aan een stortvloed van trollen en onzekerheid mogen verwachten. Als Musk inderdaad zo’n voorstander is van de Digital Services Act, dan houdt dat wel in dat er zich enkele beperkingen zullen voordoen op het platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business