Apple wilt productie buiten China vergroten

Techreus Apple zou naar verluidt kijken naar verschillende alternatieven voor de productie van zijn onderdelen in China.

Dat de productie van Apple-onderdelen en -toestellen al een tijdje mank loopt, is geen geheim meer. Onder meer een heropflakkering van de coronapandemie gooit roet in het eten. Dit zou ertoe leiden dat Apple momenteel op zoek is naar andere landen om de productie van zijn goederen voort te zetten. Dat blijkt uit een bericht van The Wall Street Journal. Volgens bronnen binnen het bedrijf zou de techreus overwegen om zijn productie buiten China te verhogen.

De hoofdreden voor de omschakeling naar andere productielanden zou te maken hebben met de huidige lockdowns in China. De huidige draconische maatregelen daar zorgen ervoor dat veel burgers in de grootsteden in hun huis opgesloten zitten, of soms in hun bedrijf, zoals bij Tesla het geval was. Dit zorgde er in maart van dit jaar al voor dat Foxconn, een van de grootste leveranciers van Apple, zijn deuren moest sluiten en de productie stilleggen. In mei kreeg ook Tesla rake klappen toen Shanghai zich volledig afsloot.

Bovenaan de lijst van alternatieven van Apple zouden naar verluidt India en Vietnam staan. Beide landen produceren reeds goederen voor de fabrikant, waardoor het een eenvoudige overstap zou zijn. Een bijkomende vraag die we ons hier stellen, is of dit om permanente verplaatsingen gaat. Daarnaast is het ook niet duidelijk welk timeframe Apple in gedachten heeft. Een snelle omschakeling zit er waarschijnlijk niet in, dus het wordt nog afwachten in welke mate Apple deze stap durft zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business