Antwerpse Hypervault introduceert eerste Europese digitale kluis

Hypervault, een start-up uit Antwerpen, levert als eerste Europese bedrijf een digitale kluis voor bedrijven waar ze gevoelige data in kunnen opslaan.

Voor private gebruikers kunnen we ons meerdere diensten inbeelden waarmee je jouw gevoelige data veilig in de cloud kan opslaan. Voor bedrijven is dit vaak anders, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Hypervault uit Antwerpen lanceert immers de eerste Europese digitale kluis voor bedrijven. Hier kunnen ze gegevens, zoals klantendata en wachtwoorden, veilig in opslaan zonder dat ze zich zorgen moeten maken dat de gegevens ooit in de foute handen terecht komen.

Dankzij deze cloud-toepassing kunnen bedrijven alle gewenste data van hun soms kwetsbare servers halen. “Van wachtwoorden tot gegevens van werknemers of klanten, licenties, bestanden, enzovoort”, aldus Hypervault CEO Glenn Van Croonenborch. “Gebruikers kunnen de informatie onderverdelen in overzichtelijke mappen en toegangsrechten geven aan specifieke mensen of teams binnen het bedrijf.”

Sterke beveiliging

Om de beveiliging van de gegevens te garanderen werken ze met de nieuwe encryptie om alles versleuteld te houden. Bovendien wordt alles op de toestellen van de gebruikers geëncrypteerd, en worden daarna deze gegevens in de cloud geplaatst. Het bedrijf zelf kan dus op geen enkel moment zelf met de gegevens op hun servers aan de slag, net als eventuele cybercriminelen. Daarnaast werkt het platform tevens met de beveiligde inlog-app Itsme. Gebruikers kunnen zich dus langs dit kanaal zonder problemen inloggen op de dienst om zo toegang te krijgen tot hun data.

Waar bedrijven voordien eerder gebruikmaakten van Amerikaanse platformen voor dit soort diensten, lijkt er nu een shift te komen naar Europese oplossingen, aldus CFO van Hypervault Sven Böhne. De Europese regels rond de bescherming van data zijn veel strenger, maar ook meteen veel duidelijker. De ontwikkeling van de digitale kluis zou twee jaar in beslag genomen hebben, waarbij de Europese legislatuur centraal stond. Dit zou de nodige veiligheid voor alle spelers enkel te goede moeten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business