Microsoft trekt zich verder terug uit Rusland

Microsoft gaat flink snoeien in Rusland: maar liefst 400 werknemers dreigen op straat te worden gezet door de oorlog in Oekraïne.

Net als veel Westerse (technologie)bedrijven besloot Microsoft als protestreactie op de invasie in Oekraïne om zijn verkoop in Rusland stop te zetten. Nu er geen snelle oplossing in zicht lijkt voor het geopolitieke conflict, denkt het bedrijf na hoe het verder moet met zijn Russische branche. Bloomberg schrijft dat er een grote ontslagronde dreigt waarbij mogelijk 400 werknemers hun baan zouden kunnen verliezen.

In een statement verklaart Microsoft dat ze door de economische onzekerheid die gepaard gaat met de oorlog zich genoodzaakt ziet om zijn aanwezigheid in Rusland ‘significant’ terug te schalen. Er zijn geen duidelijke cijfers beschikbaar over hoeveel werknemers Microsoft precies telt in Rusland. Wel maakte het softwarebedrijf bij zijn laatste kwartaalresultaten bekend dat de Russische markt nog geen 1% van de totale omzet vertegenwoordigt. Microsoft kan het zich dus wel veroorloven om zich terug te trekken uit Rusland. De directie van het bedrijf zal de werknemers de komende dagen inlichten over hun situatie.

Grote kuis

Ook de concullega’s van Microsoft houden grote kuis in Rusland. IBM kondigde aan dat ze zelfs al hun Russische werknemers op straat gaan zetten en hun branche volledig sluiten. Zo ver lijkt Microsoft wel niet te willen gaan, aangezien de softwaregigant aan Bloomberg verduidelijkt dat ze de lopende contracten met Russische klanten wel willen blijven respecteren.

Lees ook: Microsoft stuurt bezieler HoloLens de laan uit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business