Nieuws

Musk wilt Twitter-werknemers toespreken

Nieuw Twitter-eigenaar Elon Musk wilt deze week voor het eerst sinds de overname de werknemers van Twitter aanspreken in een algemene bijeenkomst.

Dat het voor ons interessante tijden zijn bij het volgen van de Twitter-soap, moet al niet meer gezegd worden. Ditzelfde geldt nog veel meer voor de mensen die voor het bedrijf werken. Met de plotse overname van het bedrijf, gevolgd door alle bijhorende onzekerheid die tevens versterkt wordt door de bokkensprongen van Musk, krijgen ze het zwaar te verduren. Daar wilt hun nieuwe baas echter verandering in brengen. Dat meldt Reuters in een bericht. CEO Parag Agrawal stuurde een mail naar alle werknemers met de melding van de vergadering.

De toespraak zou deze donderdag plaatsvinden. Naast een eigen toedracht lijkt Musk ook van plan om rechtstreekse vragen van Twitter-werknemers te beantwoorden. Er bestaan twijfels rond hoe deze gesprekken gaan verlopen. Veel werknemers maken zich zorgen dat er mogelijk flink gesneden gaat worden in de werkkracht. Daarnaast zijn er ook mensen die zich afvragen of het onvoorspelbare gedrag en meer radicale keuzes van Musk wel de juiste richting zijn voor Twitter. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot het wegwandelen van veel werknemers. Het wordt dus nog afwachten hoe dit zich afspeelt.

Onzekere verkoop

Voorlopig heerst er nog wat onzekerheid over de feitelijke overname van het bedrijf. Musk dreigde vorige week nog de koop af te blazen. Twitter zou volgens hem niet voldoende correcte informatie hebben verschaft over de hoeveelheid bots die op het platform actief zouden zijn. Dit houdt volgens hem in dat het bedrijf de afgesproken overeenkomst niet naleeft. Twitter zelf stelt dat het elke stap van de procedure meewerkt en alles geeft wat er gevraagd wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business