Nieuws

Google Rusland verklaart zichzelf failliet

De Russische tak van Google meldt failliet te zijn, waardoor ze dus geen betalende diensten meer kunnen leveren in het land.

Ook naast het slagveld laat de impact van de oorlog in Oekraïne zich nog steeds voelen. De Russische tak van de zoekreus Google diende een verklaring in bij de overheid om het faillissement in te dienen. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. Vorige maand legde de Russische overheid de bankrekening van Google Rusland op slot. Toen maakte de onderneming reeds zijn plannen bekend om tot deze stap over te gaan. Een bevriezing van hun tegoeden betekent immer dat ze onder meer hun eigen personeel niet langer kunnen betalen. Nu lijken ze dus woord bij daad gevoegd te hebben.

“Het in beslag nemen van de bankrekening van Google Rusland door de Russische autoriteiten heeft het onmogelijk gemaakt voor ons Russisch bureau om te functioneren… Daarom heeft Google Rusland zichzelf failliet verklaard”, zo meldt een woordvoerder van het bedrijf. “Mensen in Rusland vertrouwen op onze diensten… En we zullen gratis diensten zoals Search, YouTube, Gmail, Maps, Android en Play beschikbaar houden.”

Gisteren liet Anton Gorelkin, het hoofd van het Russisch parlement, nog weten dat ze verwachten dat Google in Rusland blijft. Het land zou tevens voorlopig geen plannen hebben om videoplatform YouTube offline te halen. Dat houdt niet in dat het bedrijf verder niet onder druk staat. Zo oordeelde een hof gisteren nog dat Google een boete van 260.000 dollar moet betalen. De zoekreus zou niet hebben meegewerkt aan eisen van de overheid om gebruikersdata te lokaliseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business