Nieuws

Cryptoplatform Binance wil zich nestelen in België

De grootste cryptobeurs ter wereld Binance wil zich in de gratie spelen bij de Belgische financiële toezichthouder.

Binance is een ronkende naam binnen de cryptowereld. Het is de grootste online beurs waar je cryptomunten kan kopen en verkopen. Mogelijk krijgt het online platform binnenkort ook een fysiek gezicht in België, want Binance zou een kantoor willen neerzetten in ons land. Die plannen deelde niemand minder dan CEO Changpeng Zhao tijdens een evenement in Brussel met de 600 aanwezige crypto-enthousiastelingen, lezen we in De Tijd en L’Echo.

Op zoek naar erkenning

Met een fysieke vestiging wil Binance vooral ook de Belgische financiële toezichthouders paaien om hen officieel te erkennen als leverancier van financiële diensten. Die erkenning bekwam het platform onlangs ook in Frankrijk, waarop het bedrijf bekend maakte zijn Europese hoofdkantoor te zullen neerzetten in Parijs. Volgens Zhao is het voor de bredere acceptatie van cryptomunten van cruciaal belang dat het platform een licentie te pakken krijgt.

Brussel is ook omwille van strategische redenen een interessante locatie voor Binance om zich te nestelen wegens de nabijheid van de Europese instituten. Binance heeft tot heden nog geen fysieke vestiging; het officiële adres staat geregistreerd op de Kaaimaneilanden.

Cryptodip blijft duren

Voor Binance zijn het woelige tijden. De crisis die de cryptomarkt al enkele maanden teistert lijkt maar geen einde te kennen. Dit weekend zakte de waarde van Bitcoin onder de 20.000 dollar; zo laag stond de beroemde cryptomunt niet meer sinds december 2020. Op zien piek in november 2021 was Bitcoin nog 67.000 dollar. Ook andere cryptomunten als Ethereum delen mee in de klappen. Grote pieken en dalen zijn echter niet ongebruikelijk op de cryptomarkt, wat het zeer moeilijk te voorspellen valt hoe de huidige crisis zal evolueren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business