Nieuws

Elon Musk ziet overname Twitter weer wat dichterbij komen 

De raad van bestuur van Twitter heeft de verkoop aan Elon Musk goedgekeurd. Pas wanneer de aandeelhouders stemmen, is de deal rond.

De stemming van de raad van bestuur gebeurde unaniem in het voordeel van de overname door Musk. De raad gaf overigens het advies mee dat de aandeelhouders hun oordeel zouden volgen. Wanneer die laatsten gaan stemmen, is nog niet duidelijk. Pas wanneer dat gebeurt, is de overname door Musk definitief.

Overname Twitter on hold 

Het initiële bod van de Tesla- en SpaceX-CEO dateert alweer van april. Hij is van plan om maar liefst 44 miljard dollar (41,8 miljard euro) neer te tellen voor het socialmediaplatform. Maar het dossier kwam al snel vast te zitten. Musk zelf moest zijn overnamestrategie herzien met een zogenaamd ‘tender offer’ (een zachtere aanpak), nadat de raad van bestuur een gifpil had geactiveerd.  

Daarna was het Musk die twijfel zaaide, omdat hij inzicht wilde krijgen in het aantal nepaccounts op Twitter. Het platform beweerde dat het om minder dan 5 procent op het totale aantal accounts ging. Musk meende dat tot wel 20 procent van de Twitter-accounts fake zijn. Intussen zou de techgoeroe wel volledige inzage gekregen hebben in de gebruikersstatistieken. Het lijkt er dus sterk op dat de overname zeer binnenkort succesvol afgerond kan worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business