Nieuws

Visma neemt Teamleader over

De cloudsoftwareleverancier Visma heeft het Gentse Teamleader overgenomen, dat wel onder eigen naam verder kan gaan.

Teamleader had tijdens zijn evenement Work Smarter in de Gentse wielerarena ‘t Kuipke meteen groot nieuws te melden: het Gentse bedrijf zal voortaan deel uitmaken van Visma. Het cloudsoftwareconcern met hoofdkantoor in Oslo (symbolisch een bekende naam in het wielercircuit) nam de aandelen van investeerders Fortino Capital, Keen Venture Partners en PMV over. Een overnamebedrag wordt niet genoemd.

Teamleader werd in 2012 opgericht door Jeroen de Wit. De jonge start-up ontwikkelde een software voor kmo’s die CRM, offertes, facturatie en projectbeheer in één tool samenvoegde. Dat bleek een groot succes te zijn, want met Teamleader Focus groeide het bedrijf snel uit tot marktleider in de Benelux binnen work managementsoftware. In 2019 volgde nog een versie gericht op middelgrote bedrijven tot 100 werknemers en breidde Teamleader zijn activiteiten uit naar Zuid-Europa en Duitsland. Vandaag de dag telt het bedrijf ongeveer 13.000 klanten.

Eigen koers varen

Om de continuïteit na de overname te bewaren, zal Teamleader onder eigen naam als een zelfstandige entiteit binnen de Visma-groep verdergaan. Ook CEO Jeroen de Wit blijft aan in zijn functie. “Voor de volgende groeifase van ons bedrijf was het belangrijk dat we ons bij een goede technologiepartner konden aansluiten. Bij Visma zijn we in een winning team terechtgekomen waarbij we autonomie behouden om te blijven ondernemen”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business