Nieuws

Terugkeer naar kantoor veroorzaakt chaos bij Tesla

Tesla-werknemers zijn sinds deze maand weer verplicht om terug full-time vanop de kantoren te werken, maar dat verloopt niet vlekkeloos.

Werknemers van Tesla kregen begin deze maand een duidelijke boodschap van hun grote baas Elon Musk: naar kantoor komen of vertrekken. “Als we je niet zien op kantoor, gaan we ervan uit dat je ontslag hebt genomen.” Zo maakte Elon Musk korte metten met het thuiswerkbeleid dat ook bij Tesla tijden de coronapandemie de norm was geworden. Die gedwongen terugkeer naar het kantoor verloopt echter niet zonder horten en stoten, lezen we vandaag bij The Information.

Tesla kende in 2020 en 2021 twee boerenjaren waarbij het bedrijf een sterke financiële groei doormaakte. Dat ging gepaard met veel nieuwe aanwervingen; de site in Fremont in de staat Californië moet nu 22.000 werknemers huisvesten, verdeeld over productie en kantoorruimtes. Maar daar blijkt de voormalige hoofdvestiging van de wagenbouwer helemaal niet op voorzien. Onvoldoende parkeerplaatsen en bureaus en slechte internetverbinding zijn slechts enkele van de ongemakken waar de werknemers mee te maken kregen. Leidinggevenden vragen de werknemers om niet elke dag naar kantoor te komen op plaatsen vrij te maken.

Ontslagronde op komst

De oplossing die Musk in gedachten heeft voor de logistieke problemen zal werknemers echter niet gerust stellen. Uit vrees voor een langdurige recessie wil Tesla zijn werknemersbestand met minstens 10% laten afvloeien. Enkele ex-werknemers die de dupe zijn van die ontslagronde hebben het bedrijf aangeklaagd omdat ze zonder verwittiging op straat zijn gezet door de wagenfabrikant.

Elon Musk zou wel bereid zijn om ‘uitzonderlijke’ werknemers toe te laten nog van thuis uit te werken. Om werknemers het goede voorbeeld te geven is Musk zelf zes tot zeven dagen per week te spotten in één van de gebouwen van Tesla. Zijn langdurige flirt met Twitter lijkt niets af te doen van zijn typerende gedrevenheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business