Belgische Digitale Infrastructuur Associatie ziet het levenslicht

De vereniging zal als een verbindend orgaan functioneren om de digitale infrastructuur van België op de kaart te zetten.

Vandaag is de BDIA, languit Belgische Digitale Infrastructuur Associatie, officieel boven de doopvont gehouden. De vereniging is het resultaat van een samenwerking van vijf grote spelers uit de Belgische digitale infrastructuur sector zijnde Stulz, KevlinX, ABB, Win, en Datacenter United. De digitale infrastructuur, bestaande uit connectiviteit, cloud en datacenters, vormt de hoeksteen voor digitalisering. Zonder dit fundament kan de digitale economie zich onmogelijk verder ontwikkelen.

Onder de paraplu van de BDIA zal de digitale infrastructuur als een verbonden sector kunnen acteren. Als verbindend orgaan zal de BDIA vier hoofdtaken op zich nemen. Allereerst wordt de BDIA het professionele aanspreekpunt van en voor de sector. Daarnaast zal de associatie evenementen organiseren waar netwerken en verbinden centraal staat. Ook zal de BDIA de werkgelegenheid binnen de sector promoten. Tot slot zal de associatie de zichtbaarheid van de Belgische sector vergroten bij gebruikers en samenleving door middel van feitelijke kennisdeling in de vorm van onderzoek, publicaties, nieuwsartikelen en sociale media.

Digitale infrastructuur op de kaart zetten

Door de jaren heen is de Belgische digitale infrastructuur volwassen geworden mede door haar centrale ligging, ontwikkelde connectiviteit en diepe banden met andere Europese landen. Vanuit de sector klinkt daarom al langere tijd de vraag naar een verbindende organisatie die de infrastructuursector actief vertegenwoordigt en profileert aan spelers in binnen- en buitenland.

Barro Luitjes, CEO van KevlinX, zet die ambitie duidelijk in de verf in een persbericht: “We willen België als vestigingsland op de kaart zetten. Dankzij de centrale ligging in Europa is België een ideale uitvalsbasis. De Belgische digitale sector heeft veel potentieel om te groeien. Daartoe is het wel van belang dat de sector en het daarbij horende ecosysteem goed worden belicht.”

Meer informatie over de activiteiten van BDIA vind je terug op de website, waar geïnteresseerde partijen zich ook als partner kunnen aansluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business