Nieuws

Belgische overheid lanceert subsidies voor 5G-projecten

De Federale Overheidsdienst Economie wilt bedrijven met 5G-pilootprojecten subsidiëren om de uitrol van het netwerk te bevorderen.

Dat de uitrol van 5G in België geen al te snel traject aflegt, is geen grote verrassing. Gelukkig wordt er toch de nodige moeite gedaan om het supersnelle mobiele netwerk van de grond te krijgen. De Federale Overheidsdienst Economie zet een budget opzij om bedrijven te helpen bij het uitvoeren van hun eigen 5G-projecten. Dat meldt de overheidsdienst in een persbericht. In totaal wordt er zo’n 24 miljoen euro vrijgemaakt.

Het project is bedoeld voor Belgische bedrijven of buitenlandse bedrijven die in België actief zijn. De hoofdvereiste is wel dat het project ‘ten dienste staat van de Belgische maatschappij’. Elk project kan beroep doen op maximaal 4 miljoen euro. Daarvoor zal het wel moeten voldoen aan een waaier aan verschillende criteria die peilen naar de bijdrage van het project. Zo wordt er onder meer gekeken naar de duurzaamheid, schaalbaarheid en de bijdrage aan de werking van overheidsdiensten.

Het project werd voorgesteld door Petra De Sutter, huidig minister van Telecommunicatie. Er werd voorafgaand aan de opstart van de subsidies een onderzoek uitgevoerd door Capgemini Invent. Hiermee werd de 5G-opstart van onze buurlanden bekeken, om vervolgens een juiste inschatting te maken van hoe er gehandeld moest worden op Belgische bodem. De deadline voor het indienen van voorstellen ligt op 16 oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business