Nieuws

Slack verhoogt prijzen; ook gratis versie op de schop

Vanaf 1 september zal Slack nieuwe verhoogde prijzen hanteren, ook voor niet-betalende gebruikers zal het een en ander veranderen.

Van diensten die duurder worden kijken we al lang niet meer op. Nu is ook de zakelijke berichtenapplicatie Slack aan de beurt. Met een blog kondigt Slack, een dochteronderneming van Salesforce, aan dat ze vanaf 1 september 2022 nieuwe prijzen zullen invoeren. Het gaat over nog relatief lichte stijgingen van het betalende Pro-abonnement.

Wie zijn abonnement jaarlijks betaalt, ziet de prijs stijgen naar 81 euro per jaar ofwel 6,75 euro per maand. Betaal je per maand, dan zal je voortaan 8,25 euro per maand moeten betalen ofwel 99 euro per jaar. Met deze nieuwe prijzen wil Slack het dus ook duidelijk aantrekkelijker maken om meteen een jaarabonnement af te sluiten. Een overzicht van de nieuwe internationale prijzen kan je hier raadplegen per regio.

slack tarieven
De nieuwe prijzen van Slack.

Wijzigingen voor gratis versie

Gratis gebruikers van Slack hoeven zich uiteraard niets aan te trekken van deze nieuwe tarieven, maar ook voor hen zal er wel wat veranderen aan de manier waarop berichten bewaard worden. Tot op heden werkte Slack hier altijd met een opslaglimiet van 10.000 berichten en 5 GB voor bijlagen. Vanaf september zal Slack je berichtengeschiedenis 90 dagen lang bewaren, ongeacht hoeveel berichten verzonden zijn in die periode.

Het is pas de eerste keer sinds 2014 dat Slack zijn tarieven aanpast. De prijsstijgingen lijken wel enkel van tel te zijn voor de Pro-abonnementen, de goedkoopste formule van de berichtendienst. Aan zijn duurdere Business+-abonnement (11,75 euro of 14,10 euro per maand) lijkt Slack voorlopig niet te willen raken. Al heb je in het huidige economische klimaat maar weinig zekerheden.

businessslackslidertrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals