Nieuws

Tesla overweegt bouw van nieuwe fabriek in Canada

De Amerikaanse autofabrikant Tesla onthult lobby-plannen om een nieuwe fabriek op te starten bij hun Canadese noorderburen.

Tesla wilt zijn productie graag opschroeven, en daar heeft het wel wat voor over. Begin dit jaar werd de nieuwe fabriek in Berlijn in gebruik genomen. Als het van de autoproducent afhangt, dan komt er mogelijk binnenkort een nieuwe productiefaciliteit bij in Canada. Dat blijkt uit een document dat Tesla aan de provincie Ontario overhandigde, zo meldt Reuters. Daar wilt de fabrikant zich richten op het opstarten van een ‘geavanceerde productiefaciliteit’.

Volgens het document zou de Canadese tak van Tesla sterke banden willen opbouwen met de overheid, en dat om “kansen te identificeren voor herzieningen van toestemmingen voor industriële faciliteiten”. Volgens Canadees minister van Industrie Francois-Philippe Champagne zou het land op zoek zijn naar investeringen met betrekking tot elektrische voertuigen. Daarvoor zou het in gesprek zijn met ‘meerdere spelers’.

Tesla zet in op productie

Eind juli maakte Tesla bekend zijn uitgaves voor de komende drie jaren omhoog te zullen halen. Eerst werd er verwacht dat deze tussen de 5 en 7 miljard dollar zouden liggen. Dit werd door het bedrijf opgekrikt tot tussen de 6 en 8 miljard. Dit lijkt alvast mee in de lijn te liggen van de plannen van de wagenfabrikant om de productie van een boost te voorzien. Daarnaast wilt Tesla ook zijn eigen afhankelijkheid van China graag afbouwen. Door de productie meer naar eigen bodem te trekken zouden ze zich in de toekomst in geval van nood sterker kunnen profileren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business