Nieuws

Musk maakt deel van Twitter-algoritme openbaar

Twitter
Elon Musk wil een stuk van het algoritme van Twitter opensource maken. Dat gebeurt op 31 maart. Het kan een nieuwe stap zijn naar meer transparantie.

Meer specifiek gaat het om het algoritme dat Twitter-gebruikers tweets aanbiedt, op basis van de accounts die ze al volgen en hun interactie uit het verleden. Elon Musk stuurde het nieuws zelf de wereld in via een tweet. De CEO van het socialmediaplatform gaf eerder al te kennen dat het algoritme ook voor de ingenieurs van Twitter nodeloos ingewikkeld is. Er zal gesleuteld worden aan de code om ook intern het een en ander te stroomlijnen, klinkt het.

Twitter-algoritme op straat

“Mensen zullen in de code veel dwaze dingen ontdekken, maar we zullen issues patchen van zodra ze ontdekt worden! We werken aan een simpelere aanpak om boeiendere tweets voor te schotelen, maar het is nog een ‘work in progress’. Oze code transparant te maken, zal in het begin vrij gênant zijn, maar het moet voor een snelle verbetering zorgen in de voorgeschotelde content. En belangrijker: we hopen jullie vertrouwen te winnen”, tweette de techgoeroe.

Dat Musk en co ervoor kiezen om het Twitter-algoritme als het ware ‘op straat te gooien’, is opmerkelijk. Andere ontwikkelaars (waaronder ook die van de concurrentie) kunnen zich er vrij op baseren en de code doorontwikkelen. We zijn benieuwd wat er op 31 maart zoal gaat komen bovendrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business