Nieuws

Play Store-apps synchroniseren wordt makkelijker

Google Play Store
© Google
Binnenkort wordt het makkelijker om apps tussen je verschillende Android-toestellen te synchroniseren. Voor gebruikers met meerdere apparaten is het een welgekomen toevoeging.

Wie meer dan één Android-toestel heeft vroeg het zichzelf waarschijnlijk al af: waarom moeten gebruikers applicaties meerdere keren installeren? Wil je een spelletje spelen op je telefoon en op je tablet? Dan zal je twee keer naar de Play Store moeten navigeren en de app twee keer moeten downloaden. Een manier om de apps automatisch te synchroniseren is niet echt voorhanden.

Google lijkt ondertussen een oplossing gevonden te hebben voor de situatie: enkele gebruikers melden op Twitter dat de Play Store meerdere apparaten laat zien. Een gebruiker toont een afbeelding van een lijst met beschikbare apparaten. Naast elk apparaat staat een installatieknop. Een andere gebruiker toont dan weer een screenshot van in de Google Play Store waar een ‘Sync app to devices’-toets bij lijkt te zijn gekomen. Die lijkt de gebruiker naar een apart scherm te sturen waar verschillende toestellen te selecteren zijn.

Apps en instellingen synchroniseren

De functie is erg handig voor wie meerdere Android-toestellen in gebruik heeft. Voorheen was het al mogelijk om je applicaties tussen verschillende apparaten over te zetten, maar enkel wanneer je de telefoon voor het eerst instelde. Als deel van de ‘out-of-box-experience’ (OOBE) krijgen gebruikers de mogelijkheid om apps te synchroniseren van een ander apparaat.

Of ook de instellingen van apps ook tussen apparaten gedeeld kunnen worden is momenteel nog niet geweten. Als je vandaag je toestel configureert met de OOBE is dat alvast niet het geval: instellingen gelden steeds per apparaat. Hoe de nieuwe Play Store-functie met app-instellingen omgaat is momenteel ongekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business