Nieuws

Eerste details Sonos Move 2 duiken op

Sonos Move
© Sonos
Sonos maakt werk van de tweede generatie Move, meldt The Verge. Naar verluidt verschijnt de Move 2 in de tweede helft van 2023.

Sonos’ eerste Move-speaker verscheen vlak na de zomer van 2019. Het was de eerste draagbare speaker van Sonos, en meteen ook de grootste verplaatsbare speaker van het merk. Bovenal was het de eerste speaker van het Amerikaanse merk met bluetooth-ondersteuning. Inmiddels begint dat gewoon te worden voor Sonos-producten – de niet-verplaatsbare Era-speakers die begin deze maand werden gelanceerd, bieden ook Bluetooth (5.3) ondersteuning.

Op dat vlak is de Move dus niet meteen meer uniek. Wel uniek aan de eerste Move is dat je bij het wisselen tussen bluetooth en wifi nog een fysieke schakelaar moet gebruiken. Met de Move 2 staat dat te wijzigen, weet The Verge. De website schrijft dat de Sonos Move (Gen 2) tegelijk bluetooth en wifi ondersteunt. Het bedrijf maakt dus komaf met de schakelaar.

Bronnen die de website sprak melden ook nog dat de speaker line-in-ondersteuning krijgt. Je hoeft dus geen gebruik te maken van de draadloze verbinding. Hier heb je geen verloopstekker voor nodig, in tegenstelling tot bij de Era 100 en Era 300-speakers.

‘Ontwerp blijft gelijk(aardig)’

Er wordt ook nog gesproken over het ontwerp van de Move-speaker. Dat zou gelijk blijven aan zijn voorganger, die 3 kg weegt, 24 cm hoog, 16 cm breed en 12,6 cm diep is. Volgens de geruchten zou er straks keuze zijn uit twee kleuren: Shadow Black en Lunar White.

Op de product roadmap van Sonos staat de lancering van de Move (Gen 2) gepland voor de “late zomer / vroege herfst”, wordt gemeld in het artikel. Op dat moment zou het merk de speaker in de Verenigde Staten willen lanceren. Vermoedelijk betekent dit dat we in het derde of vierde kwartaal ook in België en Nederland kennismaken met de vernieuwde Move. Meestal lanceert het merk zijn producten namelijk meteen wereldwijd.

Gezien Sonos de voorgaande Move in september uitbracht is het goed mogelijk dat de Move (Gen 2) ook op het einde van de zomer uitkomt. Neem zulke details wel met een korrel zout, gezien merken roadmaps nog wel eens willen aanpassen op basis van de markt- en economische omstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business