Nieuws

Veiligheidslek bij Western Digital, My Cloud offline

Western Digital
Oct 27, 2019 Milpitas / CA / USA - Western Digital headquarters in Silicon Valley; Western Digital Corporation is an American computer hard disk drive manufacturer and data storage company
Opslagfabrikant Western Digital werd afgelopen slachtoffer van een systeeminbraak. Terwijl het de schade opmeet, gaan de diensten offline.

Western Digital, gekend van de harde schijven en andere opslagmedia, is slachtoffer geworden van een cyberaanval. In een persbericht maakt het bedrijf bekend dat onbekenden binnendrongen in het bedrijfsnetwerk. Via het lek, dat van 26 maart dateert, kon die onbekende neuzen in de systemen van Western Digital.

Na ontdekking van het veiligheidslek werden allerlei veiligheidsprocedures opgestart. Western Digital probeert nu in eerste instantie een onderzoek door onafhankelijke veiligheidsexperts en forensische experts te faciliteren. Op die manier willen Western Digital en de autoriteiten de identiteit van de onbekende partij kunnen vastpinnen.

Verder neemt het bedrijf ook enkele proactieve beveiligingsmaatregels. Zo gaan alle systemen en diensten voorlopig offline. Geraak je maar niet aan de bestanden die op je Western Digital-NAS staan? Dat komt doordat de My Cloud-dienst tijdelijk werd afgekoppeld als voorzorgsmaatregel. Het bedrijf zegt bijkomende maatregelen te nemen waar dat nodig is en dat het zich voorlopig focust op het herstellen van getroffen infrastructuur en diensten. Dat neemt echter niet weg dat het incident een invloed heeft op de werking van Western Digital-diensten.

Gebruikersdata

Hoewel het onderzoek naar het veiligheidsincident nog maar net loopt, deelt Western Digital al wel mee dat er “bepaalde data” ontfutseld werd. Prioriteit voor het bedrijf is achterhalen welke data er precies gestolen werd en wat voor reikwijdte die data heeft.

Wanneer er een oplossing voor het probleem zou zijn, is niet bekend. Tot die oplossing gevonden is, kan het zijn dat gebruikers hinder ondervinden met My Cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business