Nieuws

Maak kennis met TechPulse 3.0

TechPulse 3.0
We zijn alweer toegekomen bij versie 3.0 van TechPulse. Met een paar potten verf en een nieuw serverpark hebben we de site weer bij de tijd getrokken.

We lanceren vandaag vol trots de derde versie van de grootste technologiewebsite van België. We hebben de site volledig onder handen genomen op vlak van design en techniek, en het resultaat mag er zijn.

Nadat TechPulse in 2016 het levenslicht zag, is de website al eens volledig herontworpen. Van dat ontwerp stappen we nu af. Niet alleen de website moet frisser aanvoelen met zijn ronde elementen en ruimtelijke opzet. Ook de TechPulse-huisstijl werd licht aangepast (2016 called, they want their colors back). We kozen voor kleuren met een frissere uitstraling. Technologie gaat met zijn tijd mee: onze kleuren, en daarmee het logo, dus ook.

Wat blijft is de Pulse. Net als het ontwerp van de website, kreeg de Pulse wel een meer afgerond uiterlijk. Zoals gezegd trekken we de afgeronde hoeken ook door naar andere plekken op de website – zowel op de mobiele als desktop-versie van TechPulse.

Belangrijkste vernieuwingen

Met TechPulse 3.0 lanceren we echter niet alleen een vernieuwd ontwerp. Hieronder hebben we de belangrijkste wijzigingen opgesomd.

  • Veel sneller: TechPulse maakt eindelijk de overstap naar CDN-distributie voor afbeeldingen en laadt afbeeldingen in als .webp-bestandsformaat. Hierdoor hoeven we niet in te leveren op kwaliteit, terwijl de snelheid van de website wel een flinke sprong maakt. Ook kozen we voor een nieuw serverpark dat aansluit op de snelheidsnoden van vandaag;
  • Geoptimaliseerde mobiele weergave: het overgrote deel van onze lezers bezoekt TechPulse op hun smartphone. Onze website is nu specifiek ingericht en geoptimaliseerd voor telefoons;
  • Integratie van Business: TechPulse Business is nu volledig geïntegreerd in TechPulse. Al onze business artikelen verschijnen nu op meer plaatsen op de website, bijvoorbeeld op de homepage en in de widgets. Naast een groter bereik van de business content zorgt dit ook voor meer kruisbestuiving tussen business- en consumenten artikelen. Je vindt alle business content ook nog steeds hier;
  • Verbeterde review-samenvatting: in reviews krijgt het samenvatting-blok met de plus- en minpunten en het cijfer meer aandacht. Standaard vind je daar voortaan ook de prijzen van het geteste product, zodat je daarvoor alvast niet naar onderaan de review moet scrollen;
  • Meer overzicht in koopgidsen: we gunnen de ogen graag wat meer rust tijdens het lezen van koopgidsen. Daarom krijgen koopgidsen een nieuwe lay-out die het makkelijker maakt om de plus- en minpunten en specificaties van een product te onderscheiden. We werken eraan om bestaande artikelen zo snel mogelijk aan te passen.

Voor we het vergeten: welkom op TechPulse 3.0. Uiteraard hopen we dat de nieuwe website bij kan dragen aan een (nog) plezantere leeservaring. Aan de content zal alvast niets veranderen. We blijven dag in, dag uit het laatste technologienieuws serveren.

Vragen over TechPulse 3.0 of bugs gespot? Mailen mag altijd naar redactie@bluepixlmedia.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business