Nieuws

Apps automatisch archiveren kan straks op Android 

automatisch archiveren
Android-gebruikers krijgen binnenkort de mogelijkheid om apps automatisch te archiveren. Zo hoef je ze niet meer volledig te de-installeren.

Concreet laat de ‘auto-archive’-functie je toe om slechts een deel van de appgegevens te verwijderen, zonder dat je de app helemaal moet de-installeren, zo melden de Android-ontwikkelaars. Het doet een beetje denken aan iOS. Daar worden apps die je een tijdje niet gebruikt al langer automatisch gearchiveerd. Wil je ze toch openen, dan zal het systeem ze ter plekke weer downloaden en een volledige installatie geven. De aangekondigde Android-feature werkt op een gelijkaardige manier. 

Automatisch archiveren op Android 

Android-gebruikers zullen de functie wel zelf moeten activeren. Vervolgens zal auto-archive apps in een nieuwe vorm op de telefoon kunnen laten staan en zo’n 60 procent van de ingenomen opslag verwijderen. Enkel de gebruikersgegevens blijven staan. De appgegevens worden dan hersteld wanneer de gebruiker de toepassing wil openen. Net zoals bij iOS zal het icoontje (de snelkoppeling) naar de app blijven staan en hem dus weer volledig installeren wanneer dat nodig is.

Het handige is dat de app je instellingen en login onthoudt, zodat je meteen weer aan de slag kan. De nieuwe feature komt als geroepen voor wie met een beperkte telefoonopslag moet werken of app-verslaafden die moeilijk afscheid kunnen nemen van minder vaak gebruikte apps.

Geen duidelijke release

Een kanttekening: niet alle apps zullen de feature meteen ondersteunen. Uit de blog van Google blijkt ook niet of de functie een onderdeel is van een update of met een nieuwe Android-versie uitgerold zal worden. Het lijkt er sterk op dat de mogelijkheid druppelsgewijs beschikbaar zal worden op Android.

Uitgelicht artikel Google zet Android-ecosysteem op poten met Cross-Device Services

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business