Nieuws

Het bedrijf achter Twitter is vanaf nu ‘X Corp’

Twitter X Corp
Twitter is niet meer. Het bedrijf achter het populaire sociale medium ging onlangs op in X Corp., een nieuwe onderneming in private handen.

Het bedrijf ‘Twitter’ bestaat dus niet meer; het sociale medium onder die naam is nu eigendom van X Corp. X Corp. is dan weer onderdeel van X Holdings Corp. Twitter noch X Corp bracht het nieuws over de opslorping naar buiten. Gerechtsdocumenten van 4 april 2023 laten beschrijven echter de overname – en dus ook het einde van Twitter.

De alles-app

Het is niet de eerste keer dat de letter ‘X’ een grote rol speelt in de bedrijfsplannen van Elon Musk. Al in oktober, nog voor hij Twitter definitief aankocht, alludeerde hij al op een app met diezelfde naam: ‘X’. In een tweet beschreef de Twitter-topman toen hoe de aankoop van Twitter eigenlijk een opstapje is naar een “alles-app” die ‘X’ zou heten.

Musk kijkt voor zijn X-app vooral naar apps als WeChat. WeChat is een app die je de hele dag door gebruikt, voor een breed scala aan doeleinden. In een podcast uit 2022 laat Musk zijn bewondering voor zulke allesomvattende applicaties blijken: “Het doet alles. Het is Twitter én PayPal met nog een heleboel andere dingen bij, samengebracht in een goede interface. Het is echt een fantastische app”.

Fascinatie voor ‘X’

Dat Musk zowel naar Twitter als PayPal verwijst lijkt geen toeval te zijn. In 1999 zette Musk zijn schouders mee onder X.com, een online bank die fuseerde en daarna van naam veranderde. De uiteindelijk naam van dat online betaalplatform? PayPal. Musks fascinatie met de letter komt ook terug in de naam van ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Uitgelicht artikel Twitter Elon Musk zegt dat Twitter nog maar 20 miljard dollar waard is

Of Musk er uiteindelijk in slaagt om Twitter uit te bouwen tot zo’n allesomvattende app voor de Westerse markt zal nog moeten blijken. Alles wijst erop dat Musk, met X Corp, van plan is om zo’n app in het leven te roepen.

businesselon muskinternetsociale mediaX Corp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN