Nieuws

WhatsApp werkt nu op twee smartphones tegelijk

WhatsApp
© Unsplash/WhatsApp
WhatsApp start vandaag met de uitrol van Companion Mode naar Android-gebruikers. Hiermee kun je twee telefoons tegelijk op één WhatsApp-nummer aansluiting.

WhatsApp rolt Companion Mode in eerste instantie uit naar alle Bèta-gebruikers. Zodra de functie op hun toestel beschikbaar is, kunnen ze dus een tweede smartphone aansluiten op hun WhatsApp-account. Net als met de koppeling van WhatsApp op je desktopcomputer dient de eerste telefoon wel als hoofdmoot: enkel op dat toestel worden bijvoorbeeld back-ups gemaakt. Ook kun je vanaf het primaire toestel een gekoppelde telefoon verwijderen.

Voor degenen met twee (Android-)telefoons in bezit is dit de perfecte oplossing. Zij hoeven hierdoor namelijk niet steeds hun WhatsApp-accounts over te zetten en kunnen ze hun gesprekken naadloos voortzetten op een tweede telefoon. De functie werkt weldra ook tussen Android en iOS-toestellen. Normaliter kun je WhatsApp-backups niet zomaar overzetten of delen naar een iPhone. Als je dus je account kan delen met Companion Mode, is dat niet langer nodig.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp voegt vergrendeloptie toe aan (groeps)chats

WhatsApp laat het toe om tot vier apparaten te koppelen via de Companion Mode. Eenmaal je een telefoon gekoppeld hebt, kan deze zoals gewoonlijk worden gebruikt. Berichten komen toe op ieder gekoppeld toestel, maar video- en audiogesprekken lopen specifiek via de gekoppelde smartphone. Overigens blijven de gesprekken ook werken als het primaire toestel zijn netwerkverbinding verliest, net als met de web en desktop-apps.

Zo stel je Companion Mode in

Op het moment van schrijven rolt WhatsApp de Companion Mode enkel uit naar bètagebruikers op Android. In de nabije toekomst moet dit ook beschikbaar komen in de stabiele versies voor Android en iOS. Voor het instellen doorloop je een vijftal stappen:

  1. Download WhatsApp op de tweede, te koppelen smartphone
  2. Open de app na installatie en klik door tot het scherm waarop je een telefoonnummer in moet voeren
  3. Klik nu rechtsboven op de drie puntjes en klik vervolgens op ‘Een apparaat koppelen’
  4. Pak je telefoon met een ingesteld WhatsApp-account erbij
  5. Klik rechtsboven op de drie puntjes en kies ‘Een apparaat koppelen
  6. Scan de QR-code op het tweede toestel en wacht tot de toestellen zijn gesynchroniseerd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business