Nieuws

General Motors wil af van Android Auto en Apple CarPlay

General Motors
Detroit, Michigan, USA - March 30, 2010: The towers of the Detroit Renaissance Center, the world headquarters of the General Motors Corporation.
General Motors heeft plannen voor een eigen besturingssysteem voor auto’s, dus moeten Apple Carplay en Android Auto baan ruimen.

Een tweetal weken geleden vertrok vanuit General Motors (GM) het bericht dat ze komaf willen maken met Android Auto en Carplay. In de plek zou een nieuw en op zichzelf staand besturingssyteem komen dat door GM zelf ontwikkeld werd. Hoewel er momenteel nog aan dat systeem gewerkt wordt, maakt GM nu al bekend dat de ondersteuning voor CarPlay en Android Auto binnenkort zal verdwijnen ten voordele van het eigen systeem.

Concreet zullen nieuwe elektrische wagens van GM’s merken in de toekomst geen ondersteuning meer aanbieden voor CarPlay en Android Auto. Wanneer die ‘toekomst’ precies aanbreekt is niet meteen duidelijk. Eerst zouden elektrische voertuigen het nieuwe besturingssysteem moeten gaan gebruiken. Pas daarna worden ook benzine- en dieselwagens van iOS en Android afgekoppeld.

Aangezien GM niet bijzonder aanwezig is in Europa zal de impact hiervan eerder gering zijn. Hoogstens kan wie binnenkort een elektrische Chevrolet koopt zijn telefoon niet meer op de klassieke manier met de wagen verbinden, maar zal daarvoor software van GM moeten gebruiken. Of die diensten achter een betaalmuur komen te zitten? Daarover houdt GM de lippen stijf op elkaar.

Waarom GM deze opmerkelijke beweging maakt? Naar eigen zeggen wil het de ervaring van bestuurders verbeteren. Daarvoor zou het GM-besturingssysteem op “holistische wijze” in de auto geïntegreerd worden. Tik je in de navigatie-app aan dat je naar een oplaadpunt op zoek bent? Dan kan je wagen de batterij gaan voorverwarmen, zodat je meteen aan een maximale snelheid kan beginnen opladen. De software van GM zou verschillende aspecten en onderdelen van het elektrisch voertuig kunnen doen samenwerken, al duwt het daarvoor bestaande systemen weg.

Uitgelicht artikel Polestar 4 Polestar 4 maakt debuut met autonomie van 600 kilometer

Of die verregaande integratie voor gebruikers voldoende is om een auto zonder CarPlay of Android Auto-ondersteuning aan te schaffen, dat moet nog blijken. Bij GM zelf lijken ze overigens wel overtuigd van de beslissing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business