Nieuws

BeReal heeft 20 miljoen dagelijkse gebruikers, experimenteert met ‘Bonus BeReal’

BeReal
BeReal is een van de meest populaire apps van het moment. Met Bonus BeReals wil de app ook doorheen de dag interessant blijven.

In 2022 werd BeReal uitgeroepen tot de allerbeste app uit de Apple App Store. De hype rond de app blijkt niet van korte duur te zijn: het team achter de applicatie laat nu via een blogpost weten dat het wereldwijd zo’n 20 miljoen dagelijkse gebruikers weet aan te trekken.

Eénmaal per dag krijgen alle gebruikers op hetzelfde moment een melding. Die geeft aan dat het tijd is om een foto te maken. Foto’s maak je met twee camera’s tegelijkertijd – de afbeeldingen die je vrienden online zetten kan je pas bekijken als je zelf ook een kiekje gepost hebt. De app geeft je bovendien slechts twee minuten om een foto te maken en die online te zetten. Die ingreep zou authenticiteit moeten bevorderen, waardoor BeReal een sociaal medium is waar je niet alleen je beste kant laat zien.

Beelden zijn bovendien slechts een dag zichtbaar. Is het tijd om een volgende ‘BeReal’ te maken? Dan verdwijnt de vorige. Dat brengt enkele voor- en nadelen met zich mee voor het gebruik van de app: interactie is er slechts kortstondig mogelijk en dikwijls zien gebruikers reacties niet staan voor ze verdwijnen. Op momenten dat de BeReal-melding midden in de werkdag luidt is een feed bovendien nogal snel gevuld met laptops en andere computerschermen.

Dat de app gaandeweg aan populariteit zou verliezen leek dan ook in de sterren geschreven te zijn. Inmiddels blijkt het tegendeel waar te zijn en groeit niet alleen de gebruikersbasis, maar ook het team achter de app.

Bonus BeReal

Om interesse hoog te houden en ervoor te zorgen dat gebruikers ook door de dag meer met de app aan de slag kunnen, rolt BeReal een nieuwe functie uit. Momenteel kunnen gebruikers in de UK, tot tweemaal per dag, een ‘Bonus BeReal’ plaatsen. De optie is beschikbaar voor wie zijn eerste BeReal die dag tijdig maakte. Wanneer je die Bonus BeReal maakt en post mag je zelf kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business