Nieuws

Status-updates WhatsApp verschijnen straks automatisch op Facebook 

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
Wie een statusupdate instelt bij WhatsApp, krijgt binnenkort de mogelijkheid om die automatisch te laten doorplaatsen als een Facebook Story.

In onze persoonlijke kennissenkring blijft het aantal mensen die statusupdates op WhatsApp plaatst beperkt, maar wie dat vroeger al eens deed, krijgt er mogelijk dus wat motivatie bij. Meta heeft beslist om de statusupdates van WhatsApp door te laten plaatsen naar Facebook, als Story. Dat meldt WABetaInfo, dat ook al een screenshot deelde van de nieuwe functie. 

Bij de instellingen van WhatsApp is in een testversie de optie ‘Share my status updates my across accounts’ te zien. Daaronder kan je binnenkort dus de mogelijkheid activeren om statusupdates die je op WhatsApp plaats, ook als Facebook Story te laten verschijnen. Het kan handig zijn voor wie wel continu in de WhatsApp-omgeving vertoeft, en dezelfde handling voor een story niet nog eens wil uitvoeren op WhatsApp. 

Credit: WABetaInfo

Nieuw in bèta WhatsApp

De nieuwe functionaliteit bevindt zich momenteel nog in de bètatestfase, maar de kans is groot dat Meta ze binnenkort ook officieel uitrolt naar de nieuwste publieke versies van WhatsApp. De optie om je WhatsApp-status door te plaatsen naar Facebook zal niet standaard aan staan. Je zal dus zelf eerst even de koppeling moeten maken. Bovendien zal het van je privacy-instellingen afhangen wie van je Facebook-contacten de Story te zien krijgt. Om vlot te kunnen doorplaatsen zal je dus eerst op Facebook het een en ander moeten controleren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business