Nieuws

Tesla lanceert track package Model S Plaid: topsnelheid van 322 km/u

Tesla
© Unsplash
Tesla heeft een track package onthuld voor de Model S Plaid. Zo haalt de pijlsnelle EV eindelijk de beloofde topsnelheid van 200 mph (322 km/u).

Bij de release van de Model S Plaid was er veel te doen rond de eerder beloofde topsnelheid van 200 mijl per uur (of 322 km/u), die tot nu niet behaald kon worden. Toen de Plaid uitkwam, bedroeg zijn topsnelheid 163 mijl per uur (262 km/u).

Track package onder vuur

Tesla kreeg de kritiek dat het een softwarebeperking had ingebouwd om het volledige potentieel van de wagen achter (een betalende) slot en grendel te steken. Volgens Tesla was het een noodzakelijke veiligheidsmaatregel, omdat ze de Plaid eerst met grotere remmen wilden uitrusten. Het track package zorgt nu dus voor een upgrade om aan de vraag tegemoet te komen. Het is wel een peperdure optie van 15.000 dollar. Daarvoor krijg je, naast aangepaste software, ook een kit met keramische remmen. Wil je ook nog een wiel-bandencombinatie die geschikt is voor op het circuit, dan kom je uit op een 20.000 dollar.

Hoewel Tesla de geüpgradede remmen al in 2021 aanbood, zijn ze tot nog toe niet geïnstalleerd bij klanten. Ingenext, een Canadees bedrijf, was er eerder al in geslaagd om Tesla-software te hacken en de snelheidsbegrenzer weg te halen, maar zonder betere remmen is dat volgens Tesla dus levensgevaarlijk. Het nieuwe track package zal vanaf juni beschikbaar zijn en kan aangekocht worden via de Tesla-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business