Google’s AirDrop-concurrent nu beschikbaar in België

Google Nearby Share Windows
© Google
Nearby Share voor Windows is inmiddels ook in België en Nederland beschikbaar. Met de app deel je draadloos bestanden tussen Android en Windows-apparaten.

Twee jaar geleden bracht Google dezelfde applicatie uit voor Chromebook-gebruikers. Ditmaal is het dus de beurt aan Windows-computers die Nearby Share-ondersteuning ontvangen. Althans, nieuw is de Nearby Share-app voor Windows eigenlijk niet. Google introduceerde de Windows-app in januari voor gebruikers in de Verenigde Staten. Vrijwel alle andere landen rond de wereld komen nu aan de beurt, ontdekte 9to5Google.

Die website ontdekte dat Google de tekst op zijn Nearby Share-productpagina had aangepast. In die tekst staat te lezen dat “Nearby Share Beta voor Windows PC’s beschikbaar is in de VS en de meeste landen wereldwijd”. België en Nederland vallen onder de landen die inmiddels ondersteund worden, verifieerde TechPulse. Gebruikers kunnen de app voor Windows-computers inmiddels afhalen via de officiële downloadpagina.

Nearby Share installeren

Het gebruik van Nearby Share voor Windows is relatief gemakkelijk. Na het installeren van de app via Google’s downloadpagina, doorloop je in enkele stappen het installatieproces. Houd de inloginformatie van je Google-account alvast gereed: die is nodig om de verbinding tussen de pc en je smartphone op te zetten.

Verder vereist Nearby Share dat apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden, bluetooth is ingeschakeld en dat ze niet verder dan vijf meter uit elkaar zijn. Momenteel werkt de app ook enkel op 64-bits Windows 10- en 11-apparaten. ARM-gebaseerde pc’s worden voorlopig niet ondersteund. Of en wanneer Google ARM-computers wil ondersteunen, is niet bekend.

Zo werkt ‘Dichtbij delen’

Nearby Share werkt vergelijkbaar met Apple’s AirDrop-protocol. Gebruikers kunnen zodoende draadloos bestanden uitwisselen tussen hun Android-smartphone en Windows-pc. Dit gaat beide kanten op: vanaf Windows kunnen dus ook bestanden naar Android worden verstuurd. Zodra een bestand wordt verzonden, krijg je een inschatting te zien van de resterende tijd voor de up- en download.

Nearby Share instellingen Android
Beeld: TechPulse

Android-gebruikers in de lage landen kennen de functie vermoedelijk als ‘Dichtbij delen’. Windows en Android bieden ook allebei de mogelijkheid om te bepalen wie jou terugziet als apparaat om mee te delen. Zodoende kan je voorkomen dat niet iedereen op een wifi-netwerk bestanden met je kan delen maar bijvoorbeeld enkel contacten of je eigen apparaten (gekoppeld aan je Google-account).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business