Nieuws

ASUS rolt update uit voor routers na twee dagen van pannes

Asus
© Asus
ASUS heeft een dringende update uitgerold voor zijn routersoftware. Zowel thuisgebruikers als professionelen werden twee dagen geplaagd door pannes.

Er was de voorbije week een venijnige bug opgedoken in het automatische updatesysteem van een aantal ASUS-routers. Ook wie automatisch updaten uit had staan, kreeg toch nieuwe (problematische) software gepusht. Bij het uitvoeren van de update blokkeerden de routers en herstartten ze vanzelf. Niet abnormaal, zou je denken? Weet dat de routers dit proces maar telkens opnieuw uitvoerden en je begrijpt dat er heel wat gevloekt werd, zowel thuis als op kantoor.

Access Storage Device veroorzaakte crash

Het probleem zat in de Access Storage Device (ASD), waar de firmware opgeslagen wordt en updates plaatsvinden. De hardwarefabrikant kwam met een publieke verklaring om de updateproblemen toe te lichten. Een fout in de configuratie van de serverinstellingen had desastreuze gevolgen. Die zorgde ervoor dat het geheugen van de routers meteen vol zat, waardoor die blokkeerden en zich genoodzaakt zagen te herstarten om weer even te kunnen werken, al was het niet voor lang. Het proces herhaalde zich door de automatische update dan weer van voor af aan. De router naar zijn fabrieksinstellingen herstellen was volgens gebruikers het enige dat een oplossing bood.

ASUS laat nog weten dat het voortaan zal proberen voorkomen dat dergelijke grote updates toch automatisch binnengehaald worden (bij gebruikers die dat uitgeschakeld hebben). Kleinere, essentiële updates, zouden wel nog gepusht kunnen worden. Maar die zouden niet meer tot een crash van het ASD kunnen leiden. De patch die ASUS uitrolde lijkt zijn job te doen. Hoewel de technische problemen nu dus van de baan zijn, heeft de fabrikant toch wat reputatieschade geleden.

Uitgelicht artikel ASUS Zenbook ASUS lanceert centimeter dikke Zenbook

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business