Nieuws

ASUS lanceert centimeter dikke Zenbook

ASUS Zenbook
De nieuwste laptop van ASUS is flinterdun en superlicht. Wanneer hij beschikbaar is, is echter niet geweten.

ASUS heeft nieuwe toestellen aangekondigd in de Zenbook- en Vivobookreeksen. De nieuwe Zenbook S13 OLED (UX5304) staat helemaal in het teken van het cijfer ‘1’. De laptop is namelijk slechts 1 centimeter dik en weegt ook slechts 1 kilogram. Een releasedatum voor de flinterdunne laptop is er evenwel niet.

Toch geeft ASUS al mee dat het toestel uitgerust wordt met een Intel Core i7-processor van de dertiende generatie, 32 GB DDR5-werkgeheugen en 1 terrabyte opslaggeheugen. Hoewel hij zo dun is, is er op de Zenbook plek uitgespaard voor de nodige poorten. Zo krijg je 1 USB-A 3.2 Gen 2-poort, een HDMI 2.1-uitgang, een 3,5-mm-jack en twee Thunderboltpoorten.

De laptop krijgt ook een ASUS Lumina-display – de nieuwe naam die ASUS aan zijn oleddisplays geeft. In het geval van de Zenbook S13 zal het daarbij om een scherm met een resolutie van 2880 x 1800 pixels gaan, oftewel 2,5K. De schermen bieden bovendien HDR-ondersteuning.  

Mag het wat meer zijn? Dan opteer je best voor de Zenbook 14X OLED, die met maximaal een Intel Core i9-processor komt. Het grafische aspect wordt dan weer verzorgd door een Nvidia GeForce RTX 3050 GPU. Bovendien krijgt de Zenbook 14X OLED een groter 16:10-display van 14,5 inch. ASUS lanceert ook de Zenbook 14 Flip OLED, een convertible laptop. Behalve dat het toestel ook een oledscherm krijgt en een Intel Core-processor van de dertiende generatie is daar echter niet veel informatie over.  

Uitgelicht artikel asus rog ally ASUS ROG Ally gaat Steam Deck achterna

ASUS lanceert de nieuwe toestellen echter zonder releasedatum. Wie dus op zoek is naar een nieuwe, flinterdunne laptop zal daar dus nog even op moeten wachten. Hoe lang precies, dat is niet meteen duidelijk.

asuslanceringlaptopsrelease

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals