Nieuws

ASUS ROG Ally gaat Steam Deck achterna

asus rog ally
© ASUS
Maak kennis met de ASUS ROG Ally. De draagbare spelcomputer moet de concurrentie aangaan met (in de eerste plaats) de Steam Deck van Valve.

Dat ASUS uitgerekend op 1 april met het nieuws kwam aanzetten, deed natuurlijk vermoeden dat het allemaal maar een grapje was. Intussen heeft ASUS nog eens bevestigd dat de handheld wel degelijk in ontwikkeling is. Veel details lost de fabrikant nog niet. Wel weten we dat het systeem op Windows 11 zal draaien en een custom AMD Ryzen-chip krijgt. Het zou ook mogelijk zijn om een externe GPU aan te sluiten. 

YouTuber Dave 2D kon ons al wat meer info verschaffen over de hardware van de ASUS ROG Ally, zo meldt The Verge. De ROG Ally krijgt een touchscreen met een schermdiagionaal van 7 inch, een 16:9-beeldverhouding, 1080p-resolutie en een refresh rate van 120 Hz. Dat is een opvallende upgrade tegen de 800p en 60 Hz van de Steam Deck. Bovendien zou ASUS’ handheld een stuk dunner zijn en minder zwaar zijn dan zijn voorbeeld. Wel blijft het afwachten welke impact dat krachtiger display zal hebben op de batterijduur. 

ASUS ROG Ally als Steam Deck-concurrent

Hoeveel de ASUS ROG Ally zal gaan kosten, is nog niet duidelijk. Hoe goed hij het zal doen bij de lancering zal daar toch voor een groot stuk van afhangen. Een SteamDeck heb je nu al voor 419 euro (voor de 64-GB-versie). Maar ASUS lijkt zelf alvast een groot voordeel in huis te hebben. De Steam Deck kan (officieel gezien) enkel games uit de Steam-bibliotheek afspelen. De ROG Ally is niet gekoppeld aan een specifiek platform en kan dus in theorie elke game draaien, zolang de hardware dat ondersteunt. 

asusgaminghandheldontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals