Nieuws

Twee ASUS ROG Phone 7-modellen op komst

ASUS ROG Phone 7
ASUS' ROG Phone 7-serie bevat volgens geruchtenmaker Abhishek Yadav twee toestellen, de Phone 7 en Phone 7 Ultimate.

ASUS bracht verleden jaar een drietal ROG Phone 6-modellen uit, waaronder de 6 en 6 Pro. Later verscheen ook nog de ROG Phone 6D Ultimate met een MediaTek-chipset. Yadav zegt dat ASUS het voorlopig bij twee modellen houdt, en dat het Pro-model staat te verdwijnen. Volgens de geruchtenmaker maken we dit jaar dus kennis met de ROG Phone 7 en 7 Ultimate.

Vrijwel dezelfde telefoons?

Yadav weet naar eigen zeggen ook al enkele details over de high-end gamingtelefoons. Zo worden beide toestellen aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset, gecombineerd met 16 GB werk- en 512 GB opslaggeheugen op de ROG Phone 7 Ultimate. Welke opslagconfiguratie de reguliere ROG Phone 7 meekrijgt, laat Yadav in het midden. Wel stelt de geruchtenmaker dat de 7 en 7 Ultimate ‘verschillende opslagconfiguraties’ krijgen.

Andere specificaties zijn wel gelijk, waaronder de drie camera’s achterop de ROG Phone 7-serie. De hoofdcamera betreft mogelijk een 50 MP-sensor, terwijl de groothoekcamera 13 MP sterk moet zijn. Ten slotte vind je achterop een 8 MP-macrosensor, en voorop nog een 32 MP-selfiecamera. Wat ons opvalt is dat de 50 MP-hoofdcamera (IMX766) ook in de Phone 6-serie plaatsnam. Dat geldt mogelijk ook voor de 13 MP-groothoekcamera, al zijn daar geen exacte sensorspecificaties van bekend.

Wat de batterijcapaciteit betreft, blijft het voorlopig eveneens gissen. Het is aannemelijk dat ASUS vasthoudt aan dezelfde 6.000 mAh-capaciteit gezien de ROG Phone 6 en ROG Phone 7-toestellen net zo zwaar zijn, aan 239 gram. Tegelijk zou een andere materiaalkeuze voor de behuizing dat vermoeden net zo snel weer omver kunnen werpen: neem het dan ook gerust met een korrel zout.

Lancering en beschikbaarheid

ASUS heeft recent bevestigd dat de ROG Phone 7-serie op 13 april wordt gelanceerd. ASUS liet toen nog buiten beschouwing welke modellen deze productserie zou bevatten. Voorlopig is het ook nog onbekend tegen welke prijs de gamingtelefoons van eigenaar wisselen en waar je ze kan kopen. De voorgaande ROG Phone en Zenfone-modellen kon je steeds enkel via ASUS’ eigen webshop kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business