Xiaomi hernieuwt focus op robotstofzuigers in België

Xiaomi Robot Vacuum X10
Xiaomi presenteerde vandaag vier nieuwe robotstofzuigers in de X, S en E-reeksen. Hiermee wil het merk in België weer sterk gaan focussen op zijn AIoT-producten.

Xiaomi trapte het evenement af met een persoonlijk record: het bedrijf heeft inmiddels ongeveer 589 miljoen connected apparaten verkocht wereldwijd. Dat aantal moet de komende jaren sterk gaan groeien. Hiervoor legt het sterk de nadruk op zijn geïntegreerde Xiaomi Home-platform. Ook ziet het merk kansen om het lagere segment te bedienen. Voor robotstofzuigers specifiek betekent dit de lancering van de Robot Vacuum E12 in de gloednieuwe E-serie.

Instapmodel robotstofzuiger

Met het instapmodel moeten robotstofzuigers dus een pak toegankelijker worden. In de basis krijgt dat model alvast toegang tot dezelfde zuigkracht van 4000Pa. Goed om te weten is dat de Vacuum E12 niet alleen dienstdoet als stofzuiger: hij beschikt ook over een dweilfunctie met een ingebouwd reservoir. Dit reservoir staat volgens Xiaomi drie niveaus van waterafgifte toe om te voorkomen dat je vloer te nat wordt. Net als alle instellingen van de stofzuiger pas je dit aan via de Home-app.

Xiaomi Robot Vacuum E12
© Xiaomi

Wat de robotstofzuiger uniek maakt is zijn ‘lange batterijduur’, claimt Xiaomi. Opvallend is wel dat er geen specifieke getallen worden genoemd. Wat de prijs betreft betaal je in België 199,99 euro.

Nieuwe S-serie robotstofzuigers

In de S-serie maken we kennis met twee nieuwe robotstofzuigers, de S10+ en S12. Op beide S-serie modellen is de zuigkracht dus gelijk aan het E-model: 4000Pa. Op andere vlakken bieden de S10+ en S12 echter flinke voorsprongen. Zo kan de S10+ druk uitvoeren tijdens het dweilproces. Daardoor is de stofzuiger volgens Xiaomi in staat meer vuil af te nemen in één dweilbeurt. Opvallend is dat deze functie dan weer afwezig is van de S12, die het moet stellen met de dweilmogelijkheden van de E12.

Xiaomi Robot Vacuum S12
© Xiaomi

Op andere vlakken lijken de modellen wel meer op elkaar. Zo navigeren ze allebei met behulp van lasersensoren boven op de stofzuiger, en bieden ze allebei een batterijduur van om en nabij de 120 minuten (2 uur). Door het nauwkeurige lasersysteem kun je met de S-serie modellen ook steeds de schoonmaak van je huis, per ruimte, inplannen via de Home-app.

Xiaomi’s S10+ en S12 zijn wel een pak duurder. Voor de Robot Vacuum S10+ betaal je bij lancering 449,99 euro, terwijl de Robot Vacuum S12 een prijskaartje heeft van 299,99 euro.

Geautomatiseerd basisstation

Ten slotte is er nog de Robot Vacuum X10 van Xiaomi. Dit model moet zich meten met de high-end stofzuigers van merken als iRobot (Roomba). Daarbij krijg je de langste stofzuigerduur (180 minuten) en een basisstation met stofzuigerfunctie. Andere functies inclusief de lasernavigatie en zuigkracht van 4.000Pa zijn gelijk aan de eerdergenoemde modellen. Opvallend is wel dat de duurste Robot Vacuum van Xiaomi minder aandacht besteedt aan de dweilfunctie.

Wil je de uitgebreide dweilfunctie, kies dan voor de S10+. Tegelijkertijd: voor 499,99 euro is dit wel de enige robotstofzuiger in het assortiment van Xiaomi met een geautomatiseerd basisstation.

domoticaiotsmart homexiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals