Nieuws

Meta krijgt recordboete van 1,2 miljard euro 

© Meta
Meta heeft een nieuwe recordboete beet. De Europese toezichthouders hebben het socialmediaplatform een monsterboete van 1,2 miljard euro opgelegd.

The Wall Street Journal meldt dat Europa de boete oplegt omdat Meta Platforms gegevens van Europese burgers overgemaakt zou hebben aan de Verenigde Staten. Het nieuws dat Reuters vorige week bracht, wordt zo bevestigd. Toen al leek er een sanctie op komst na vermoedelijke overtredingen van de Europese regels rond privacy.

De Europese Unie vraagt dat het onmogelijk wordt gemaakt voor techreuzen als Facebook om gegevens van Europese burgers door te sluizen naar de Verenigde Staten. De EU is bang dat Meta de gegevens op zijn beurt overmaakt aan Amerikaanse inlichtingendiensten.

Alweer monsterboete voor Meta

Het is de zoveelste zware boete voor het moederbedrijf van Facebook, dat door de Ierse privacytoezichthouder Data Privacy Commissioner (DPC) begin januari al beboet werd voor een flinke som van 390 miljoen euro. In dat geval werd Meta bestraft voor de manier waarop het met persoonlijke gegevens omging voor gepersonaliseerde advertenties. In september van vorig jaar had de DPC ook al een boete van 405 miljoen euro opgelegd aan dochterbedrijf Instagram en in november volgde nog een boete van 265 miljoen euro voor Meta. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business