Nieuws

Street View-wagen Google registreert circuit van Spa-Francorchamps 

street view
© TechPulse
Een auto van Google Street View heeft vandaag het legendarische Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps in kaart gebracht. Die reed daarvoor twee rondjes.

Spa-Francorchamps wordt zo het eerste circuit in ons land dat je via Street View helemaal kan nalopen in je desktopbrowser of in de smartphone-app. Eerder mapte Google al het parcours van Zandvoort (Nederland), Silverstone (Verenigd Koninkrijk), Monza (Italië), Fuji (Japan) en het Circuit of the Americas (Verenigde Staten). 

Spa-Francorchamps op Google Street View 

“Spa-Francorchamps is dus het zesde circuit ter wereld dat beschikbaar wordt in Street View”, zegt Michiel Sallaets, Communication Lead Google BeLux. “We doen dat vooral omdat het aan onze missie gelinkt is om alle informatie ter wereld beschikbaar te maken met Google, maar ook met Street View specifiek. Het was ooit het idee van Larry Page (een van de oprichters van Google, nvdr.) om de hele wereld te mappen en zo mensen de kans te geven om die digitaal te navigeren en ontdekken. Dit emblematische circuit is eentje dat we nog niet gedaan hadden en dat is vooral voor motorsportfans bijzonder leuk. Het is fantastisch om Spa-Francorchamps van dichtbij te bekijken. Via Maps sleep je het gele mannetje tot op het circuit en zo kan je het helemaal nalopen”, klinkt het. Een exacte datum is er niet, maar Spa-Francorchamps zou “binnen enkele maanden” volledig beschikbaar moeten zijn in Google Street View.

© TechPulse
© TechPulse

Nieuwe camera op komst 

Google kondigde onlangs een nieuw camerasysteem aan, maar dat werd op Spa-Francorchamps nog niet gebruikt. Het ‘oude’ systeem bestaat uit negen camera’s die aan de lopende band foto’s maken, ondersteund door lasersensoren. Die beelden worden eerst lokaal opgeslagen in de wagen en nadien pas getransfereerd naar een datacenter. Daar worden ze aan elkaar gemonteerd tot een mooi 360-gradenbeeld. 

“De nieuwe set-up is een stuk kleiner, weegt veel minder en je kan er nog betere foto’s mee nemen”, geeft Sallaerts nog mee. “De nieuwe camera is ook een stuk kleiner en past daardoor zelfs in een rugzak of op een fiets. Dat kan van pas komen wanneer we plaatsen in kaart willen brengen die niet met de wagen toegankelijk zijn”, besluit de woordvoerder BeLux.

google street viewstreet view

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals