Pas op: deze URL laat je WhatsApp-chats crashen

WhatsApp
© iStock / Stockcam
WhatsApp heeft momenteel een probleem met specifieke URLs. Als je deze verstuurt in een chat blijft WhatsApp crashen tot je het gesprek verwijdert.

Het probleem raakt enkel Android-gebruikers op WhatsApp-versie 2.23.10.77, ontdekte Brute Bee. Mogelijk speelt het probleem echter ook op andere versies van de chatdienst. Concreet gaat het om problemen met de ‘wa.me/settings’-URL. Met die snelkoppeling kan je in één klik de instellingen van WhatsApp openen. Gebruikers die de link nu versturen, komen daar echter nooit terecht.

Volgens de twitteraar crasht WhatsApp namelijk herhaaldelijk bij het openen van gesprekken waarin je de URL verstuurde. Bij het openen van de app lijkt alles zoals vanouds te werken, tot je het gesprek opent waarin de URL zich bevindt.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp laat je straks een gebruikersnaam instellen

Vooralsnog is er slechts één oplossing: het verwijderen van het bericht via WhatsApp Web. Het probleem speelt namelijk enkel op de WhatsApp-client voor Android. Zowel consumenten als zakelijke (Business) gebruikers worden getroffen door de bug.

Problemen bij afzenders

Het probleem speelt overigens enkel bij afzenders op Android. Degenen die de snelkoppeling ontvangen, op eender welk platform, kunnen deze zoals gewoonlijk openen. Vooralsnog is er niet direct zicht op een oplossing voor de bug. Meta heeft ook nog geen concrete uitspraken gedaan rond de URL-bug in WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business