Nieuws

Specter 1 Long Range krijgt tweewielaandrijving en meer trekkracht

Specter 1 Long Range
© Specter
De Specter 1 Long Range is de nieuwste speedpedelec van het merk die naast rijbereik ook tweewielaandrijving en trekkracht toevoegt.

Specter gebruikte zijn Specter 1 als basis voor het geüpgradede model met meer rijbereik. De Specter 1 Long ziet de batterijcapaciteit van 750 Wh bij het standaardmodel uitgebreid tot 1.200 Wh. Volgens de fabrikant neemt de actieradius van de speedpedelec toe van 65 naar 170 kilometer. Dat geeft extra reismogelijkheden aan wie naar het werk wil pendelen of randonneurs die langere afstanden afleggen. 

Tweewielaandrijving en meer trekkracht

Opvallend is dat het niet zomaar om een batterij-uitbreiding gaat. De Specter 1 Long Range krijgt een extra motor op de voorwielen. Die voegt 36 Nm koppel toe aan de 110 Nm sterke middenmotor. De motorsturing zou in staat zijn om de meeste kracht naar het achterwiel te sturen, voor een dynamische rijstijl. Zo zou je de maximale snelheid van 45 km per uur nog sneller moeten kunnen bereiken én aanhouden voor langere ritten.

Spotify-integratie en manueel schakelen

Via over-the-air-updates brengt de Oost-Vlaamse fabrikant nog twee nieuwigheden naar bestaande klanten. Zo komt er een volledige integratie voor Spotify, zodat je je muziekkeuze op het cockpitscherm kan zien en door de content kan bladeren via de menu’s.

Daarnaast zullen sportievelingen ook manueel kunnen gaan schakelen. Normaal gezien neemt de Enviolo-naafversnelling het schakelen voor zijn rekening, maar wie een meer betrokken ervaring wil, zal dat kunnen aanpassen.

© Specter

Uniek bij Specter is dat zowel het kader, de voorvork, de zadelpen en het stuur volledig uit carbon vervaardigd zijn. Daardoor zijn ze een stuk lichter dan de doorsnee speedpedelec. De standaard-Specter 1 weegt zo 19,8 kg en de Specter 1 Long Range 26,2 kg. Het moet de structurele stijfheid en dus de rijervaring ten goede komen.

Specter 1 Long Range als upgrade

De Specter 1 is er nog altijd vanaf 8.990 euro. Voor bestaande klanten is het mogelijk te upgraden naar de Specter 1 Longe Range voor 1.000 euro. Maar, wie een nieuwe klant kan aanbrengen, krijgt de upgrade helemaal gratis. 

e-bikespecterspeedpedelec

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals